Tgrt Haber

Android 15'ten yeni bilgi geldi! Yılların alışkanlığı değişiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
08 Şubat 2024 16:11 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 16:12
Android 15'ten yeni bilgi geldi! Yılların alışkanlığı değişiyor

Google'ın mobil cihazlar için yeni güncellemesi olan Android 15'in çıkmasına daha uzun bir süre var. Fakat Android 15'te yer alacak özelliklerden bazıları sızdırılmaya başladı. Son olarak özellikle yaşlı veya görme bozukluğu olan vatandaşların kullanım alışkanlığını değiştirecek bir özelliğe dair ipuçları keşfedildi.

Android​ 15 güncellemesi ile birlikte "Easy Pre-Set" (Kolay Ön Ayar) modu hayata geçirilecek. Bu özelliğin, teknolojiyle çok fazla içli dışlı olmayan ya da görme sorunları yaşayan insanlar açısından, gelişmiş okunabilirlik ve gezinme kolaylığı için Android​ arayüzünü optimize edeceği rapor edildi.

Android​ Authority sitesinin haberine göre, "Easy Pre-Set" modu ilk olarak Android​ 14'ün üçüncü aylık platform güncellemesi olacak Android​ 14 QPR3'ün ilk beta sürümünde keşfedildi.

Teknoloji uzmanı Mishaal Rahman'ın belirttiğine göre, mod aktif edildiğinde Android​'in uygulama simgeleri ve metinleri büyütülecek, kontrast artırılacak ve ekranın altına gezinme düğmeleri eklenecek. Bu sayede akıllı telefon kullanırken zorluk çeken insanlar için kolaylık sağlanması hedefleniyor.

DUVAR KAĞIDINA BİLE MÜDAHALE EDİYOR

Rahman, "Easy Pre-Set" modunu Android​'in ayarlar sayfasında bulduğunu, ancak fiilen aktifleştiremediğini belirtti. Ayrıca özellik aktifleştirildikten sonra mevcut duvar kağıdının saf siyah bir görüntü ile değiştirildiği bilgisini paylaştı.

Android 15'ten yeni bilgi geldi! Yılların alışkanlığı değişiyor - 1. Resim

ANDROİD​ 15 İLE KULLANIMA AÇILACAK

Bu özellik Android​ 14 QPR3 Beta 1 sürümünde mevcut olsa da, Google'ın haziran ayındaki kararlı Android​ 14 QPR3 güncellemesiyle yayınlamayı planlamadığı düşünülüyor. Bu nedenle modun yılın sonunda Android​ 15 sürümüyle beraber kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte, "Easy Pre-Set" modunun Android​ 14'te görünmesinin sebebi ise Google'ın hem Android​ 14 hem de Android​ 15 üzerinde eşzamanlı çalışması olarak belirtiliyor.

Kaynak: Android Authority
Sonraki Haber Yükleniyor...