Tgrt Haber

Android Auto yeni özelliklere kavuştu: Zoom, Prime Video ve dahası!

15 Eylül 2023 12:03 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 12:27
Android Auto yeni özelliklere kavuştu: Zoom, Prime Video ve dahası!

Google araç içi eğlence sistemleri sunduğu Android Auto platformuna yeni özellikler kazandırdı. Park halindeyken Amazon Prime Video üzerinden dizi ve film izlenebilecek, ayrıca Zoom ve Webex uygulamaları üzerinden sesli konferans da yapılabilecek.

Google​, Apple CarPlay özelliğine rakip olarak geliştirdiği araç içi eğlence sistemi "Android Auto" için yeni özellikler getirdi. Arabayı basit bir şekilde Android telefona dönüştüren bu platform ile artık park halinde dizi izlemek ve sürüş esnasında çevrim içi toplantılara katılmak mümkün oluyor.

Google'ın yaptığı açıklamada, Android Auto ile çalışan araçlarda Amazon Prime Video​ ile dizi ve film izlenebileceği duyuruldu. Ancak bu uygulama güvenlik amacıyla sürüş esnasında kullanılamayacak. Yalnızca arabanız park halindeyken Prime Video'daki içerikleri oynatabileceksiniz.

ARABADA KONFERANS YAPILABİLECEK

Sunulan bir diğer önemli özellik de konferans uygulamaları oldu. "Google Built-in" destekli araçlara Play Store mağazası üzerinden Webex ile Zoom platformları indirilebilecek. Her iki uygulama da sürüş esnasında aktif edilebiliyor fakat yine güvenlik için yalnızca sesli konferans modunda çalışabiliyor.

Bazı arabalarda bağımsız bir uygulama olarak zaten mevcut olan Chromium tabanlı internet tarayıcısı Vivaldi ile park halindeyken aracınızda internette dolaşabileceksiniz. Google Play üzerinden yüklenebilecek olan bu uygulamanın da sürüş esnasında çalışmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Google'ın açıklamasında, yeni uygulamaların seçili PoleStar, Volvo ve Renault araçlarda kullanıma sunulacağı belirtildi. Önümüzdeki süreçte ise daha fazla Android Auto otomobiline ekleneceğinin altı çizildi.

Ayrıca seyahatinizi biriyle paylaşmanıza olanak tanıyan bir Gezi Görünümü işlevi ve ABD ve Kanada'daki Hyundai, Genesis ve Kia araçları için dijital araba anahtarı desteği de duyuruldu.

Kaynak: Arena EV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...