Tgrt Haber

Android cihazlar için depolama artık sorun olmayacak: Play Store’a yeni özellik geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android Police
18 Eylül 2023 17:28 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 17:29
Android cihazlar için depolama artık sorun olmayacak: Play Store’a yeni özellik geldi

Google, Android kullanıcılarının depolama biriminde yer açması için yeni özelliği tüm kullanıcılara sundu.

Google​, uygulama mağazası Play Store’da gereksiz uygulamaların silinmesi için bir araç sunuyordu. Ancak bu araç, depolama​ birimi tükenmeye başladığında devreye giriyordu ve çok sık da kullanılmıyordu.

Yakın zamanda teknoloji devi depolama sorunu yaşayan kullanıcılara yeni bir çözüm sundu.Android​ kullanıcılara sunulan yenilik, belleği otomatik olarak temizlemeye yarıyor. Daha önce bu, sadece uzun zaman kullanılmayan uygulamalar için devreye giriyordu.

GOOGLE PLAY STORE​, DEPOLAMADA DAHA ÇOK YER AÇACAK

Şu ana kadar, otomatik arşivleme yalnızca cihazınızda az yer varsa kullanılabiliyordu. O zaman Google, bu ayarı sizin etkinleştirmenizi istiyordu. Ancak şimdi, Play Store ayarlarında "Temel" altında otomatik arşivlemeyi etkinleştirebilirsiniz. (veya devre dışı bırakabilirsiniz).

Android cihazlar için depolama artık sorun olmayacak: Play Store’a yeni özellik geldi

Google, kullanıcıların veri kaybetmeden ya da uygulamayı silmek zorunda kalmadan hafızanın yüzde 60'ına kadar tasarruf edebileceğini iddia ediyor. Ancak, telefonun uygulamayı tekrar açmak için bazı ek dosyalar indirmesi gerektiğini de bilmekte fayda var.. Arşivlenen uygulamalar ana ekranda görünmeye devam etse de, küçük bir bulut simgesine sahip olacak..

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...