Tgrt Haber

Android kullanıcıları şokta: Google bile iPhone'u öneriyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
30 Haziran 2023 12:29 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 12:31
Android kullanıcıları şokta: Google bile iPhone'u öneriyor!

Android mi yoksa iOS mu? Yıllardır tartışılan bu soruyu Google'ın yapay zeka sohbet botu olan Bard cevapladı. Ancak düşündüğünüz yanıtı vermedi!

Google​'ın ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirdiği üretken yapay zeka​ sohbet botu olan Bard​, halka açık olarak sunulduğundan beri sürekli gündeme geliyor. Google, Bard'ın üretkenliğini ve kullanışlılığını artırmak adına birçok adım atsa da, gelen son haberler hala geliştirmeye ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Twitter'da Junaid Abdurahman adlı bir iOS​ geliştiricisi, Bard'a "Android mi iOS mu tercih edersin?" diye sordu ve yapay zeka sohbet botu iOS'u tercih ettiğini belirtti. Google, Bard'ın yanıtlarının şirketin görüşlerini yansıtmadığını söylemiş olmasına rağmen, bu durum şaşkınlıkla karşılandı.

NEDEN İOS'U TERCİH ETTİĞİNİ DE AÇIKLADI

Bard, iOS'u tercih etme sebebiniyse "kullanım kolaylığı, sadelik ve güncelleme politikası" olarak açıkladı. Verdiği cevapta "Sadelik: iOS çok basit ve kullanımı kolay bir işletim sistemidir. Her şey mantıklı bir şekilde düzenlenmiştir ve aradığınızı kolay bir şekilde bulursunuz." dedi.

Apple, iPhone'lara en az 5 yıl güncelleme desteği veriyor. Yani bir iPhone kullanıcısının, güncelleme alıp almayacağı konusunda kafası rahat. Google'ın yapay zekası da bunu "iOS'u tercih etme sebeplerinden biri" olarak açıklıyor. Bard ayrıca iOS'un oldukça güvenli bir işletim sistemi olduğunu da belirtiyor.

https://twitter.com/junaidxabd/status/1673688292619964419

Öte yandan bazı kullanıcılar Bard'ın aynı soruya "Android'i daha özelleştirilebilir olması nedeniyle tercih ederim" cevabını verdiğini belirtti. Fakat bazen hiçbirini tercih etmediği ve "ben bir yapay zeka dil modeliyim ve tercihleri olacak şekilde programlanmadım" şeklinde yanıt verdiği görüldü.

Bard'ın birbirinden farklı bu cevapları ve açıklamaları neye göre yazdığı bilinmiyor. Normal şartlarda yapay zeka dil modellerinin (özellikle öyle programlanmadığı sürece) spesifik bir tercihte bulunmamaları beklenir. Muhtemelen Google bir sonraki güncellemede Bard'ı 'tercihsiz' hale getireceği düşünülüyor.

CHATGPT NE DİYOR?

Denemek amacıyla ChatGPT'ye "Android'i mi yoksa iOS'u mu tercih edersin?" diye sorduk, yapay zekanın cevabı şöyle oldu: "Ben bir yapay zeka modeliyim, bu yüzden kişisel tercihlerim yok. Ancak Android​ ve iOS işletim sistemlerinin kendi avantajları ve dezavantajları vardır ve tercih etmek size bağlıdır."

Kaynak: Android Police, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Android Police

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...