Tgrt Haber

iPhone 14 ile hayatımıza giren özellik Android telefonlara da geliyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: ars tech
06 Ocak 2023 11:30 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 11:31
iPhone 14 ile hayatımıza giren özellik Android telefonlara da geliyor

Apple'ın iPhone 14 serisiyle hayatımıza dahil ettiği uydu iletişim özelliği, yakında Android telefonlar için de gelecek. Qualcomm, yeni teknolojisi 'Snapdragon Satellite' ile tüm detayları paylaştı.

Apple​ ve Huawei​, geçen yılın sonlarında akıllı telefonlarında çok ses getiren uydu iletişim özelliğini duyurdu. Çekim gücünün düşük veya hiç olmadığı yerlerde iletişimi sağlayan bu teknoloji epey konuşuldu.

Yeni modeller ile hayatımıza giren ve iPhone 14 serisinin de öne çıkan uydu iletişimi iPhone 14 serisinde yer alırken, Android​ telefonlar için de yeşil ışık yandı.

ANDROİD TELEFONLARA UYDU İLETİŞİMİ GELECEK

Huawei, Android ekosisteminden yoksun olduğu için ne yazık ki Android telefon kategorisinde yer almıyor. Bu nedenle uydu iletişimi sadece HarmonyOS tabanlı yeni nesil Huawei P50 serisi için kullanıma sunuldu.

iPhone 14'ün dikkat çeken özelliğinin Android telefonlara gelip gelmeyeceği tartışılırken, CES 2023'te işlemci üreticisi Qualcomm müjdeyi verdi.

iPhone 14 ile hayatımıza giren özellik Android telefonlara da geliyor

Uydu telefon firması Iridium ile çip üreticisi Qualcomm, akıllı telefonlara uydu iletişimi sağlamak için ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ortaklık kapsamında ilerleyen dönemde piyasaya çıkan birinci sınıf amiral gemisi telefonlar, iPhone 14'ün sahip olduğu uydu iletişimini destekleyecek.

BÜTÇE DOSTU TELEFONLARDA OLMAYABİLİR

Qualcomm'un geliştirdiği Snapdragon Satellite isimli uydu iletişim desteği, yalnızca premium işlemcilere yerleştirileceği için sadece üst sınıf telefonlarda kullanılabilecek. Söz konusu özelliğin büte dostu telefonlar için gelmesi beklenmiyor. 

 

Kaynak: ars tech

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...