Tgrt Haber

Android telefonlara efsane özellik: Sesli komutlarla WhatsApp mesajı gönderilebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
10 Ekim 2024 15:57 - Güncelleme : 10 Ekim 2024 15:58
Android telefonlara efsane özellik: Sesli komutlarla WhatsApp mesajı gönderilebilecek

Teknoloji devi Google, yapay zeka destekli asistanı Gemini için WhatsApp desteği üzerinde çalışıyor. Henüz beta sürümünde test edilen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, sesli komutlarla mesaj gönderebilecek.

Google, bu yıl başlattığı yapay zeka destekli Gemini​ asistanını Android​ ekosistemine entegre etmeye devam ediyor. Google Asistan'ın yerini alan Gemini, başlangıçta birçok temel özelliği sunamıyordu. Ancak şirket, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda eksik özellikleri hızla tamamlamaya başladı. Son olarak teknoloji devi, WhatsApp​ için Gemini uzantısını test etmeye başladı.

GEMINI, SESLİ KOMUTLA WHATSAPP MESAJI GÖNDEREBİLECEK

Google'ın Android için Gemini uzantıları üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu uzantılar, kullanıcıların "Google Asistan Eylemleri" ile daha önce gerçekleştirebildiği işlemleri artık Gemini üzerinden yapabilmelerini sağlıyor. Örneğin kullanıcılar, sesli komutla bir kişiye WhatsApp mesajı göndermek için Gemini'ı kullanabilecek. Spotify ve Google Mesajlar uygulamaları için de entegrasyon söz konusu.


Android telefonlara efsane özellik: Sesli komutlarla WhatsApp mesajı gönderilebilecek - 1. Resim

Sızıntıya göre, Gemini daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak amacıyla kullanıcının hangi görevlerde hangi uzantıları kullandığını öğrenebilecek. Örneğin belirli bir kişiyi aramak ya da mesaj göndermek istediğinizde Gemini bu işlemi Google Asistan'a kıyasla daha hızlı gerçekleştirecek.

Android telefonlara efsane özellik: Sesli komutlarla WhatsApp mesajı gönderilebilecek - 2. Resim


Bu yeni uzantılar hâlâ test aşamasında olmasına rağmen, sızıntıyı yapan "Assemble Debug" isimli kaynak, Android için Google uygulamasının beta sürümünde (15.40.31.29) uzantıları etkinleştirmeyi başardı. Henüz Google'dan resmi bir açıklama gelmedi. Ancak yeni özelliklerin yakın zamanda kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Sesli komutlarla mesaj gönderme özelliği iPhone'da da var. "Hey Siri" diyerek Siri'yi çağırıp, ardından "Murat'a WhatsApp'tan 'Akşam maça gelmeyi unutma' yaz" komutunu verdiğinizde, asistan mesajı gönderiyor.

Kaynak: Android Police

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif10 Ekim 2024 18:16

Vay be artık whatsappta da sesle yazma yapıyomuşuz bu teknolojiler beni her gün daha çok şaşırtıyo

Can Yılmaz10 Ekim 2024 18:15

Vay be artık whatsappta da sesle mesaj atılabiliyormuş, çok güzel bir gelişme oldu

Sonraki Haber Yükleniyor...