Tgrt Haber

Android telefonu olanları ilgilendiriyor: Google'ın pil tasarrufu için önerdiği 8 ayar

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 14:19 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 14:21
Android telefonu olanları ilgilendiriyor: Google'ın pil tasarrufu için önerdiği 8 ayar

Tüm akıllı telefonların pili, arka planda kullanılan uygulamaların yanı sıra aktif olan bazı ayarlar nedeniyle tükenebiliyor. Neyse pil ömrünü uzatmak için bazı ayarlar mevcut. İşte Google'ın pil tasarrufu için önerdiği 8 değişiklik.

Akıllı telefonlar veya tabletler, günlük hayatta a'dan z'ye pek çok işimizi saniyeler içerisinde gerçekleştirebiliyor. Fakat teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bu cihazları çok uzun vadede kullanacak piller henüz piyasada çok yaygın değil.

Bazı akıllı telefon​ üreticileri 7000 mAh kapasiteli pillere yer verse de, üst düzey özelliklere sahip telefonlarda bu kapasiteye sahip pilleri çok fazla göremiyoruz. Bu nedenle pil​ tasarrufunu da biraz kendiniz yapmanız gerekiyor. Eğer bir Android​ telefonunuz var ise Google'ın önerdiği birkaç ayar sayesinde bunu gerçekleştirebilir, pillerinizden önemli ölçüde tasarruf​ edebilirsiniz.

ANDROİD TELEFONLARDA PİLDEN TASARRUF ETTİRECEK 8 YÖNTEM

Android telefonunuz var ise, Google'ın önerdiği bu 8 ayar ile büyük ölçüde pil tasarrufu sağlayabilirsiniz. İşte o yöntemler:

Android telefonu olanları ilgilendiriyor: Google'ın pil tasarrufu için önerdiği 8 ayar

  • Ekranın daha hızlı kapanmasına izin verin - Anında değişiklik yapmak için minimum süreye geçmeniz yeterli
  • Ekran parlaklığını azaltın - Bu, akıllı telefonunuzu daha iyi görebilmenizi de sağlayacak basit bir önlem.
  • Parlaklığı otomatik olarak değişecek şekilde ayarlayın - Bu seçenekle ekran kendisini her duruma göre ayarlayacaktır. Telefondaki sensörler bu noktada önemli rol oynuyor.
  • Klavye sesini veya titreşimini devre dışı bırakın - Bu ekstralar ilginç görünse de yalnızca pil tüketir
  • Yüksek pil kullanımı olan uygulamaları kısıtlayın - Hangi uygulamaların en çok pil tükettiğini takip edebilir ve sınırlandırabilirsiniz. Bu cihaz ayarlarında halihazırda mevcut.
  • Uyarlanabilir Pili Etkinleştir - Bu pil modu, pilinizden en iyi şekilde yararlanmak için pilinizin nasıl ve ne zaman şarj edileceğini kolayca kontrol etmenizi sağlar.
  • Karanlık temayı etkinleştirin - Çoğu kişi aynı fikirde olmasa da, karanlık mod gerçekten pilden tasarruf etmenize ve gözlerinizi korumanıza olanak tanıyan en önemli ayarlardan biri.

Yukarıdaki ayarları yaparak sizler de Android telefonlarınızın pil ömründe büyük ölçüde tasarruf sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Pplware
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...