Tgrt Haber

Android ve iOS kullanıcıları dikkat: Uygulama mağazalarında yeni tehlike, sahte ChatGPT avına düşmeyin

13 Ocak 2023 10:40 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 10:41
Android ve iOS kullanıcıları dikkat: Uygulama mağazalarında yeni tehlike, sahte ChatGPT avına düşmeyin

Yapay zeka ChatGPT hızla popülerlik yakalarken, sohbet robotunun sahte uygulamaları da hızla yayılmaya başladı. Android ve iOS kullanıcılarına bu konuda önemli uyarılar yapıldı.

Son dönemin en çok konuşulanlarından, BilGatess’in bile devrim niteliğinde olduğunu söylediği yapay zekaChatGPT​, kısa sürede popülerlik kazandı ve adını dünyaya duyurdu.

Google’ın bile korkarak ‘kırmızıkod’ verdiği ChatGPT, verdiği cevaplarla kendine hayran bırakıyor ve kullanıcılardan da oldukça olumlu yorumlar alıyor. Her popüler uygulamada olduğu gibi kötü amaçlı hacker’lar, bu kez de ChatGPT’nin sahte uygulamalarını geliştirdi.

SAHTE CHATGPT TUZAĞINA DÜŞMEYİN

OpenAI​'ın popüler sohbet botu ChatGPT'yi taklit eden birçok sahte uygulamanın, App Store ve Play Store'da yer aldığı tespit edildi.

Yapay zeka robotunun sahte uygulamaları Android ve iOS mağazalarına sızarken, kullanıcılar için de büyük tehlike saçıyor.

Android ve iOS kullanıcıları dikkat: Uygulama mağazalarında yeni tehlike, sahte ChatGPT avına düşmeyin

Öyle ki ChatGPT şu an ücretsiz olarak kullanılırken, sahte uygulamaların kullanıcılardan para bile talep ettiği söyleniyor.

Güvenlik uzmanları, sahte uygulamalara karşı dikkatli olunması konusunda kullanıcıları uyardı.

CHATGPT İLERİDE ÜCRETLİ VERSİYONA DA SAHİP OLACAK

Şu anda ücretsiz olarak kullanılan yapay zeka sohbet robotu, şirketin gelirini artırması amacıyla yakında ücretli bir versiyona da sahip olacak. OpenAl bunun için ChatGPT Pro isimli farklı bir uygulama geliştiriyor ve detayları da yakında paylaşılacak.

Diğer yandan teknoloji devi Microsoft​, Bing arama motoruna ChatGPT’yi entegre etmek için OpenAl ile görüşme gerçekleştiriyor. Anlaşma yapılması durumunda artık Bing arama motoru yapay zeka ile çok daha iyi kullanıcı deneyimi sunacak.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...