Tgrt Haber

Android'e Apple Watch özelliği: Saatten açılabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
18 Ağustos 2023 14:05 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 14:06
Android'e Apple Watch özelliği: Saatten açılabilecek

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz aylarda tanıttığı akıllı saat ile Android telefonunuzun kilidini açabilme özelliğini yavaş yavaş kullanıma sunmaya başladı.

Android​ işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlara yeni bir kilit açma yöntemi geleceği ortaya çıktı. Halihazırda cihazınızı yüz tanıma ya da parmak izi ile koruma altına alabiliyorsunuz veya şifre, pin ve desen gibi alternatif seçenekleri kullanarak kilitleyebiliyorsunuz.

Teknoloji devi firma Ocak ayındaki CES 2023 fuarında gösterdiği Pixel Watch ile kilit açma yeteneğini yakında kullanıma sunacak. 'Watch Unlock' olarak adlandırılan bu özellik, herhangi bir sebeple yüzünüzü veya parmak izinizi algılamadığında, akıllı saatinizi kullanarak telefonunuzun kilidini açmanızı sağlayacak.

Android analisti Mishaal Rahman'ın paylaşımına göre, akıllı saat ile kilit açma işlevi Pixel Watch modelleriyle sınırlı kalmayacak. Google​'ın Wear OS işletim sistemiyle çalışan bütün akıllı saatlerde bu özellikten yararlanılabilecek.

Bazı Android telefon kullanıcılarının paylaşımına göre, yeni özellik kullanıma sunulmaya başladı. Eğer akıllı saatiniz bileğinizdeyse, kilidi açıksa ve yakındaysa, otomatikman telefonunuzun şifresi açılacak. Tabii bu özelliği kullanmadan önce her iki cihaz da Bluetooth ile birbirine bağlı olması gerekiyor.

https://twitter.com/MishaalRahman/status/1614774385298100224

İPHONE VE APPLE WATCH'TA DA BULUNUYOR

Pandemi döneminde kullanıcıların maske takarken iPhone cihazlarının Face ID kilidini açamadığından şikayet etmesi üzerine Apple, 'Apple Watch ile kilit açma' özelliğini kullanıma sunmuştu.

Maske veya güneş gözlüğü ve Apple Watch'unuz takılıyken iPhone'unuzun kilidini açmak için aygıtı kaldırıp bakmanız yeterli oluyor. Apple'ın açıklamasına göre bu özelliği kullanabilmeniz için bazı gereksinimleri karşılamanız gerekiyor:

- Apple Watch'unuzun iPhone'unuzla eşlenmiş olması gerekir.
- iPhone'unuzda ve Apple Watch'unuzda Wi-Fi ile Bluetooth açık olmalıdır.
- Apple Watch'unuzun parolası olmalı ve Bilek Algılama açık olmalıdır.
- Apple Watch'unuz kilidi açık bir şekilde bileğinizde olmalıdır.
- Ağız ve burnunuzu kapatan bir maske veya gözlerinizi gizleyen bir güneş gözlüğü ya da kayak gözlüğü takmanız gerekir.

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TechRadar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...