Tgrt Haber

ANKA-3 ilk kez gökyüzünde: Cumhurbaşkanı Erdoğan nefes kesen anları paylaştı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2023 11:20 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 16:54

TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA-3 pistten teker kesti. ANKA-3 bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabından ANKA-3'ün havalandığı anları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak" dedi.

Son dönemde hava araçlarında büyük bir atılım yapan Türk savunma sanayisinin gözbebeklerinden ANKA-3​ resmen havalandı. 'Uçan kanat' yapısıyla dikkat çeken insansız savaş uçağı​ ANKA-3; tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmelerden sonra ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-3 insansız savaş uçağının, bu sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdiği belirtildi.

ANKA-3 ilk kez gökyüzünde: Cumhurbaşkanı Erdoğan nefes kesen anları paylaştı

CUMHURBAŞKANI​ ERDOĞAN'DAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ da sosyal medya hesabından ANKA-3'ün uçuş görüntülerini paylaştı. İnsansız hava aracının Türk savunmasına katkı sağlayacağını söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağımız Anka III, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1740356932769091755

ANKA-3 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

ANKA insansız hava aracı platformu üzerinden geliştirilen jet motorlu ANKA-3, kuyruk tasarımında herhangi bir yatay ve dikey stabilize bulunmaması, silah istasyonunu gövde içinde barındırması sayesinde düşük radar izine sahip olacak.

ANKA-3 ilk kez gökyüzünde: Cumhurbaşkanı Erdoğan nefes kesen anları paylaştı

  • ANKA ve ANKA II ile ortak aviyonik mimari ve yer kontrol istasyonu
  • Düşük radar görünürlüğü
  • Yüksek hızda intikal
  • Yüksek faydalı yük kapasitesi
  • Maksimum kalkış ağırlığı: 6500 kg
  • LoS/BLOS (Uydu kontrolü)
  • Faydalı yük kapasitesi: 1200kg
  • Servis irtifası: 40kft
  • Dayanım: 10 saat @ 30kf
  • Seyir hızı: 250kts/0.42M @ 30kf
  • Azami hız: 425kts/0.7M @ 30kf

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kalemder Yüksel . Yozgat 6 Ocak 2024 11:24

MasaAllah ülkeme MasaAllah kardeşlerime teşekkür ediyorum emeği geçen herkese Allah cc yâr ve yardımcısi olsun ülkemizin . Hayırlı olsun

Bülent GÖKTÜRK28 Aralık 2023 14:46

ALLAH cc razı olsun ,ne güzel bir iş yapmışlar.Dahada iyisini yapmak için KURAN,I KERİMİ ÇOK İYİ ÖĞRENSİNLER

Sonraki Haber Yükleniyor...