Tgrt Haber

Anonymous, Belarus'taki hükümet sitelerinin hacklendiğini duyurdu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
30 May 2022 09:44 - Güncelleme : 30 May 2022 10:05
Anonymous, Belarus'taki hükümet sitelerinin hacklendiğini duyurdu

Dünyaca ünlü hacker gruplarından Anonymous, Twitter sayfasından yaptığı paylaşımla Belarus'taki hükümet sitelerinin hacklendiğini duyurdu.

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş üç ayını geride bırakırken, yeni gelişmelerin de ardı arkası kesilmiyor. Hem fiziksel hem de sanal ortamda yaşanan savaşta, taraflar birbirilerine siber saldırılarda bulunarak zararlar veriyor. Son olarak hükümeti hedef alan yeni bir siber saldırı​, Anonoymous tarafından gerçekleştirildi.

Savaşın başından bu yana Ukrayna​'ya destek olan Anonoymous, Rusya​'ya çeşitli saldırılar düzenleyerek zarar verdi. Gerek hükümete, gerekse diğer Rus kurumlara saldırılarda bulunan ünlü hacker​ grubu, bu kez de Belarus'taki hükümet sitelerini hacklediğini duyurdu.

HÜKÜMET SİTELERİNE HACK SALDIRISI

24 Şubat tarihinden itibaren Rus hükümeti ve politikacılara siber savaş ilan eden Anonymous, son aylarda; Kremlin, Roskomnadzor, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve birkaç devlet haber ajansına çeşitli hack saldırıları gerçekleştirdi.

Anonymous, Belarus'taki hükümet sitelerinin hacklendiğini duyurdu

Tüm bu gizli ve isimsiz saldırıların ardından ünlü hacker grubu, Twitter'dan yaptığı paylaşımla sitelere yapılan saldırıları üstlendi. Ukrayna işgaline karşı savaşın en büyük karşıtlarından Anonymous, yaklaşık 3 aydan fazla süredir Rus tabanlı internet sitelerine saldırıyor. Ayrıca son olarak Rus video platformu Rutube'de tıpkı diğerleri gibi hacklendi. Ancak Rutube yetkilileri, birkaç haftanın ardından bu saldırıdan kurtuldu.

https://twitter.com/YourAnonTV/status/1531013119383830532

Kaynak: Twitter

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...