Tgrt Haber

Apple, AirPods ve Beats kulaklıkları için acil güvenlik güncellemesi yayınladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
27 Haziran 2024 09:48 - Güncelleme : 27 Haziran 2024 09:49
Apple, AirPods ve Beats kulaklıkları için acil güvenlik güncellemesi yayınladı

Apple, AirPods ve Beats kulaklıkları için, Bluetooth menzilinde olan kötü niyetli kişilerin cihaza erişmesini engelleyen önemli bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Peki AirPods ve Beats için nasıl güncelleme yapılır?

Apple, 10 Haziran'da tanıttığı iOS 18 ve macOS 15 gibi yeni işletim sistemlerini beta programı kapsamında test etmeyi sürdürürken, mevcut işletim sistemlerini de güncellemeye ve sorunları çözmeye devam ediyor.

MacRumors'un haberine göre Apple, 25 Haziran'da AirPods Pro 2, AirPods Pro, AirPods Max, AirPods 2. ve 3. nesil, Beats Fit Pro ve PowerBeats Pro için bir yazılım güncellemesi yayınladı. Güncelleme notlarında detay verilmemesine rağmen, sonradan yayınlanan bir destek belgesi bu güncellemenin neden önemli olduğunu ortaya koydu.

AIRPODS VE TÜM BEATS KULLANICILARINA GÜVENLİK GÜNCELLEMESİ

Belgeye göre bu güncelleme, Bluetooth menzilinde olan kötü niyetli kişilerin kulaklığın önceden bağlı olduğu cihazın detaylarını taklit ederek cihaza erişmesine olanak tanıyan bir güvenlik açığını gideriyor.

Apple, AirPods ve Beats kulaklıkları için acil güvenlik güncellemesi yayınladı - 1. Resim

Açığa maruz kalan kullanıcıların kişisel bilgilerinin ve cihazlarının güvenliği tehlikedeydi. Apple hızlı bir şekilde sorunu ele alarak müşterilerini büyük bir yükün altına girmekten kurtarmış oldu.

AIRPODS VE BEATS GÜNCELLEME NASIL YAPILIR?

Apple kulaklıklarının güncellenmesi çok basit. AirPods ve Beats kulaklıkları, şarjdayken ve bağlı oldukları cihazla yakın mesafedeyken otomatik olarak güncelleniyor. Bu nedenle herhangi bir manuel işlem yapmanıza gerek kalmıyor.

AirPods veya Beats kulaklığınızın yazılım sürümünü kolayca kontrol edebilirsiniz. Bunun için:

  • Ayarlar menüsüne gidin.
  • Bluetooth seçeneğine dokunun.
  • Cihazlar listesinden AirPods'unuzu bulun ve yanındaki "i" harfine dokunun.

Apple, AirPods ve Beats kulaklıkları için acil güvenlik güncellemesi yayınladı - 2. Resim

Bu adımlar kulaklığınızın güncel olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olur. Eğer kulaklığınız en son yazılım sürümüne sahip değilse iPhone'unuzla yakın mesafede ve şarjdayken güncellemenin tamamlanmasını beklemeniz gerekiyor.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...