Tgrt Haber

Apple bahsetmedi: iPhone 15'in hayat kurtaran özelliği ortaya çıktı

13 Eylül 2023 13:50 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 22:48
Apple bahsetmedi: iPhone 15'in hayat kurtaran özelliği ortaya çıktı

Apple, iOS 17 ve iPhone 15 ile kullanıcılarına pilin maksimum şarj olacağı seviyeyi sınırlandırabilecekleri bir sistem sunacak. Böylelikle pilin eskime oranı minimize edilerek, pil sağlığının daha uzun ömürlü olması sağlanacak.

Apple, iPhone 15​ serisi ve yeni Apple Watch​ modellerini dün düzenlediği Heyecapcanlı adlı etkinliğinde tanıttı. Beklendiği gibi yeni iPhone'lar USB-C​ bağlantıprotokolüyle geliyor ve tüm modellerde Dynamic Island​ çentik tasarımına yer veriliyor.

Apple etkinlik sırasında iPhone 15 ve 15 Pro'nun ekranından bağlantı teknolojisine, işlemci gücünden oyun performansına kadar hemen her özelliğini açıkladı. Ancak etkinlikte bahsedilmeyen birtakım detaylar ise daha sonra belirginleşti. Bunlardan bir tanesi de; batarya şarjını sınırlama özelliği oldu.

İPHONE 15'İN ŞARJ SEVİYESİ SINIRLANDIRILABİLECEK

9to5Mac'in haberine göre, iOS 17 RC sürümünde keşfedilen kodlarda, iPhone 15 için batarya sağlığını daha iyi korumayı amaçlayan bir özellik geliştirildiği ortaya çıktı. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, maksimum batarya şarjını sınırlayabilecekler.

Bu özellik aktif hale geldiğinde, Ayarlar menüsündeki Batarya sekmesinde bulunacak. Kullanıcılar, özelliği kapattıklarında iPhone'unun tam kapasiteye şarj olacağını gösteren bir bildirim alacak. Ancak bu özellik açık olduğunda, kullanıcının belirlediği yüzdeye kadar şarj olacağını belirten bir mesaj alacaklar. Ayrıca, Ayarlar uygulaması, kullanıcının belirlediği şarj sınırına son olarak ne zaman ulaşıldığını da gösterecek.

Apple bahsetmedi: iPhone 15'in hayat kurtaran özelliği ortaya çıktı

Bu yeni özellik, kullanıcının günlük şarj alışkanlıklarını öğrenerek, telefonunuzu kullanmaya ihtiyacınız olana kadar yüzde 80 oranını geçince şarj etmeyi durdurmayı sağlayan "İyileştirilmiş Pil Şarjı" fonksiyonuna benzer olsa da, ondan daha farklı çalışıyor.

İyileştirilmiş Pil Şarjı, şarj seviyesi yüzde 80'e ulaştığında şarj etmeyi durdururken, yeni özellik ile şarj etme işleminin ne zaman durdurulacağını siz belirleyeceksiniz.

Benzer bir özellik zaten bazı Android telefonlarda bulunuyor, özellikle Samsung'un Galaxy serisi gibi. Çünkü lityum iyon bataryayı yüzde 100'e şarj etmek, bataryanın daha hızlı eskimesine neden olabiliyor. Bu nedenle telefon üreticileri, kullanıcıların batarya ömrünü uzatmak için şarjı belirli durumlarda sınırlayabilecekleri özellikler ekliyorlar.

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...