Tgrt Haber

Apple bazı mağazalarını kalıcı olarak kapatma kararı aldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
23 Ocak 2024 10:38 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 10:38
Apple bazı mağazalarını kalıcı olarak kapatma kararı aldı

Apple, karma gerçeklik başlığı Vision Pro'nun ön siparişlerini almaya devam ederken, bir yandan da mağazalarıyla uğraşıyor. Şirketin İsveç ve ABD'de toplam üç mağazasını kapatma kararı aldığı bildirildi.

Apple​, ABD​'nin Kaliforniya​ eyaletinde bulunan ve 2017 yılındaki Apple Park'ın açılışına kadar şirkete genel merkez olarak hizmet veren Infinite Loop mağazasını kalıcı olarak kapattı.

Infinite Loop açıldığında başlangıçta "Şirket Mağazası" olarak adlandırılıyordu ve tıpkı bugünkü Apple Park Ziyaretçi Merkezi gibi Apple ürünlerini satıyordu. 2015 yılında yenilendiğinden beri geleneksel bir Apple Store olarak faaliyet gösteriyordu ancak küçük olduğu için firmanın Genius Bar ya da "Today at Apple" gibi servislerini sunmuyordu.

Buradaki binaların hala Apple'ın ofisleri ve laboratuvar alanları olarak kullanıldığı ve bunların şirket tarihinin ayrılmaz bir parçasını oluşturduğu belirtiliyor.

MÜŞTERİLERİ APPLE PARK'TA AĞIRLAYACAK

Bir Apple sözcüsü, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, "Müşterilerimizi yakındaki Apple Park Ziyaretçi Merkezimizde ve diğer konumlarda, Apple.com'da ve Apple Store uygulamasında ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Infinite Loop'a ek olarak, Honolulu'da bulunan 15 yıllık 'Apple Royal Hawaiian' mağazası da kapatıldı. Şirket, bu bölgede iki tane daha mağazasını bulunduruyor.

Son olarak, Apple'ın İsveç'in Ödåkra kentindeki Väla Centrum mağazası için kira sözleşmesini yenilememe kararı aldığı bildirildi. Ayrıca şirket, İsveç'in Stockholm şehrinde yeni bir mağaza açacağını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore'nin başkenti Seul'de de yeni Apple Store müşterilere hizmet vermeye başladı.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...