Tgrt Haber

Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
07 Haziran 2023 13:37 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 14:46
Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Apple, WWDC etkinliğinde iOS 17 ile birlikte gelecek yeni özellikleri tanıttı. Ancak iOS 17 yenilikleri Apple'ın anlattıklarıyla sınırlı değil. İşte etkinlikte hiç bahsedilmeyen iOS 17 özellikleri...

ABD'li teknoloji devi Apple; Vision Pro​, MacBook Air​, Mac Studio ve Mac Pro gibi yeni ürünlerini tanıttığı WWDC etkinliğinde iPhone​'lar için iOS 17​ işletim sistemini de gösterdi.

Öne çıkan yenilikleri arasında; kişiselleştirilebilir çağrı ekranı, iPhone'u akıllı ekrana dönüştüren StandBy modu, FaceTime'da sesli ve görüntülü mesaj bırakma ve canlı sesli mesaj gibi birbirinden kullanışlı özellikler yer alıyor. Fakat Apple​ zaman yetersizliği nedeniyle yeni iOS özelliklerinin çoğundan bahsetmedi.

APPLE'IN BAHSETMEDİĞİ İOS 17 ÖZELLİKLERİ

iOS 17 ile birlikte "tarif araması" kullanıma sunuluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bir fotoğraftaki yiyeceğe dokunarak ona benzer tarifleri doğrudan internette arayabilecekler.

Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Bir fotoğraftan ve videodan nesneleri kaldırmayı sağlayan "görüntü kırpma" özelliğinin kapsamı genişletildi. Yeni güncelleme ile kullanıcılar, "Araştır" butonunu kullanarak kırpılmış bir görüntü hakkında daha fazla bilgi bulabilecek.

Fotoğraflar uygulaması iOS 17 ile birlikte artık kedi ve köpek gibi evcil hayvanları tanıyacak ve fotoğraflarını "insanlar" bölümüne yerleştirecek.

Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Apple'ın geçen sene "dijital beyaz tahta uygulaması" olarak tanıttığı Freeform da iOS 17 özelliklerinden nasibini aldı. Yeni güncellemeyle birlikte suluboya fırçası, kaligrafi kalemi, vurgulayıcı, değişken genişlikte kalem ve cetvel gibi yeni çizim araçları uygulamaya eklenecek.

MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERE FİLTRE

"Çıplaklık filtresi" özelliğiyle iç çamaşırı ve mayo gibi özel vücut kısımlarının gözüktüğü müstehcen fotoğraflar ve videolar blurlanacak. AirDrop, FaceTime mesajları, Telefon uygulaması ve üçüncü taraf uygulamalardan alınan fotoğraflarda geçerli olacak bu özellik aktifken kullanıcıya fotoğrafı görmek isteyip istemediğini soracak.

Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Mail uygulaması, tek seferlik doğrulama kodlarını otomatik olarak doldurma desteğine sahip olacak. Ayrıca kullanıcı isterse bu tek seferlik doğrulama kodlarının doldurulduktan hemen sonra otomatik olarak silinmesini sağlayabilecek.

Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Apple News+ aboneleri artık Crossword ve Mini bulmacalarına erişebilecekler. Ayrıca Apple'ın Podcasts uygulaması aracılığıyla sesli hikayeleri de dinleyebilecekler.

ÜÇ YENİ MEMOJİ ÇIKARTMASI

iOS 17 özellikleri arasında Halo, Smirk ve Peekaboo adlı üç yeni memoji çıkartması bulunuyor. Hatırlatıcılar uygulaması, alışverişte alınacakları otomatik olarak derli toplu hale getirmeye yardımcı olacak.

iOS 17 ile kullanıcılar AirTag'lerini beş kişiyle paylaşabilecek ve Bul uygulamasını kullanarak nesnenin konumunu belirleyebilecekler.

iPadOS 17'nin PDF Otomatik Doldurma özelliği de iOS'a geliyor. Böylece cihaza kaydedilen bilgilerdeki kişi alanları hızlıca doldurulabilecek. Benzer şekilde, Notlar uygulamasında da PDF'leri görüntülemek ve işaretlemek mümkün olacak.

ETKİLEŞİMLİ ARAÇ TAKIMLARI

Tıpkı iPadOS 17'de olduğu gibi, iOS 17 özellikleri arasında etkileşimli araç takımları kullanılabilecek. Bu özellik sayesinde bir uygulamayı açmadan işlem yapılabilecek. Örneğin Spotify'a girmeden müziği değiştirebilecek veya durdurabileceksiniz.

Apple bunlardan bahsetmedi: iOS 17 ile gelen diğer yenilikler!

Yeni sürümle birlikte yakındaki bir cihazı veya hesabınızda doğrulanmış bir telefon numarasını veya e-posta kimliğini kullanarak iPhone'unuzda oturum açabileceksiniz. Ayırca Spotlight araması esnasında Wi-Fi gibi sistem ayarlarını doğrudan arama ekranından değiştirebileceksiniz.

AİRPODS'A KARANLIK MOD DESTEĞİ

iOS 17'yi yükledikten sonra telefonunuzu karanlık modda kullanırken AirPods'un ayar pencereleri de artık karanlık modda olacak. Ayrıca AirPods, iOS 17'de sapı basılı tutarak aktif edebileceğiniz yeni bir sessize alma işlevine sahip olacak.

Hava Durumu uygulamasında önceki günün hava durumu görüntülenebilecek.

iOS 17'nin geliştirici betası kullanıma sunuldu. Beta sürümleri, sistem performansını olumsuz etkileyen bazı sorunlara sebep olabildiğinden genellikle yüklenmesi tavsiye edilmiyor. Ancak yine de deneyimlemek isteyenler Apple'ın Geliştirici Programına kaydolarak yükleyebilir. iOS 17 Eylül ayında genel kullanıma sunulacak.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: Ömer Faruk Doğan 

Kaynak: TechCrunch

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...