Tgrt Haber

Apple CEO’su açıkladı: Neden her yıl yeni iPhone çıkıyor?

10 Ekim 2023 11:41 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 11:43
Apple CEO’su açıkladı: Neden her yıl yeni iPhone çıkıyor?

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, neden her sene yeni bir iPhone modeli çıktığı sorusuna verdiği cevapta, bunu isteyenler için her yıl yeni bir iPhone'a sahip olmanın harika bir şey olduğunu belirtti.

Apple​ Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook​, şirketin her yıl yeni bir iPhone​ modelini piyasaya sürmesinin nedenini açıkladı. Cook bunun, her yıl telefonunu yenilemek isteyen kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için gerekli olduğunu söyledi.

Cook, Brut. Dergisi ile gerçekleştirdiği röportajda, Apple'ın müşterilerinin eski iPhone'larını yenileriyle takas ederek yeniden satışa sunma politikası ve 20-30 yıl sonra iPhone'ların nasıl görüneceği gibi konularda önemli açıklamalar yaptı.

"YENİ İPHONE SAHİBİ OLMAK HARİKA BİR ŞEY"

Apple CEO'su, "Her yıl yeni bir iPhone'a gerçekten ihtiyacımız var mı?" sorusuna verdiği cevapta, her sene iPhone çıkmasının, isteyenler için iyi bir şey olduğunu ifade etti.

"İnsanların telefonlarını bize gelip değiştirmelerine olanak tanıyoruz." diyen diyen Cook, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer hala çalışır durumdaysa o telefonu yeniden satışa sunuyoruz. Çalışmıyorsa, onu parçalarına ayırmanın ve yeni bir iPhone üretmek için gerekli malzemeleri almanın yollarını buluyoruz."

İPHONE, 30 YIL SONRA NASIL OLACAK?

Apple CEO'su Tim Cook, sunucunun "Sizce iPhone, 20-30 sene sonra nasıl görünecek? Yenilikler ve teknoloji gezegeni kurtarabilecek mi?" sorusuna da cevap verdi.

iPhone'ların 30 yıl sonra karbon nötr olacağını belirtti. Ve şu anki halinden çok daha ileri seviyede olacağını açıkladı. Cook, "Bu konuda size tüm sırlarımızı vermek istemem. Sadece çevre açısından bakıldığında karbon nötr olacağını söyleyebilirim." ifadelerini kullanıldı.

Apple son olarak 12 Eylül'de yeni iPhone 15 ve iPhone 15 Pro serisini, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'yi piyasaya sürdü. Marka, ilk mekansal bilgi işlem cihazı olarak nitelediği karma gerçeklik başlığı Apple Vision Pro'yu ise önümüzdeki yılın ilk aylarında ABD'de piyasaya sürecek. 

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...