Tgrt Haber

Apple, film endüstrisine damga vurmaya hazırlanıyor! 1 milyar dolar harcayacak!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
25 Mart 2023 17:26 - Güncelleme : 25 Mart 2023 17:31
Apple, film endüstrisine damga vurmaya hazırlanıyor! 1 milyar dolar harcayacak!

Teknoloji sektörünün devleri arasında gösterilen ve akıllı cihazlarının tasarımları ve diğer özellikleri ile rakiplerine fark atmayı başaran Apple, yeni bir sektöre yatırım yapmaya hazırlanıyor. Sinemada gösterilecek olan filmler için ciddi bir yatırım hazırlığı içerisinde olduğu öğrenilen Apple, etki alanını genişletmeyi hedefliyor. İşte ayrıntılar…

Teknoloji​ sektörünün en önemli isimleri arasında yer alan ve her yıl tanıttığı yeni ürünleri ile rakiplerine fark atmayı başaran Apple​, son dönemlerde farklı yatırım planları ile gündeme gelmeye başladı. Apple TV+ girişimi ile dikkatleri üzerine çekmiş olan teknoloji devinin, bir alana daha yatırım yapma hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Film​ endüstrisine giriş yaparak etki alanını genişletmeyi hedeflediği öğrenilen Apple, bu girişimi aracılığı ile Hollywood’da yerini garanti altına almayı ve Apple TV+ hizmetine yeni aboneler eklemeyi istiyor. Ciddi bir yatırım miktarını kenara ayırmış olan Apple’ın daha şimdiden birkaç kuvvetli yapım ile anılmaya başlamış olması, firmanın bu girişiminde ne kadar kararlı olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.

Apple, film endüstrisine damga vurmaya hazırlanıyor! 1 milyar dolar harcayacak!

YATIRIM MİKTARI BELLİ OLDU!

Hollywood’da daha güçlü bir yer edinmek ve Apple TV+ yayın hizmetine yeni aboneler eklemek adına film endüstrisine yatırım yapacağı öğrenilen teknoloji devi Apple, Bloomberg’in haberine göre beyaz perdede gösterilecek olan filmler yapabilmek amacı ile bir yıl içerisinde tam 1 milyar dolar harcayacak. Firmanın bu yıl içerisinde birkaç filme göstermeyi hedeflediği ve gelecekte de film sayısını artırabilmek amacı ile film stüdyoları ile iletişime geçtiği ileri sürüldü.

OLASI FİLM PROJELERİ BELLİ OLDU!

Apple’ın olası projeleri şimdiden konuşulmaya başlandı. Apple’ın yatırım yapacağı filmler arasında; Martin Scorsese’nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’nun başrollerii paylaştığı Killers of the Flower, Henry Cavill’in başrolünde olduğu Matthew Vaughn filmi Argylle ve Joaquin Phoenix’in başrolünde oynadığı Ridley Scott’in Napoleon yer alıyor.

Tahminlere göre Apple ilgili filmleri en az 1 aylık süre ile binlerce sinema salonunda yayınlayacak. Ancak sinema sektöründe herhangi bir deneyime sahip olmadığı için bu girişiminde film dağıtıcılarından yardım alacak.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...