Tgrt Haber

Apple, Formula 1 yayın haklarını almaya hazırlanıyor: Messi'yi izledik sırada Lewis Hamilton var

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Mac
03 Ekim 2023 10:01 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 10:02
Apple, Formula 1 yayın haklarını almaya hazırlanıyor: Messi'yi izledik sırada Lewis Hamilton var

Halihazırda Lionel Messi'nin yer aldığı MLS yayın haklarına sahip olan Apple, bir spor yatırımına daha hazırlanıyor. Teknoloji devi gözünü bu kez

Apple​, son yıllarda spor alanında büyük yatırımlar yaptı. Halihazırda MLS​ Ligi'nin yayın haklarına sahip olan, özellikle Messi​'nin gelişiyle abone sayısında artış yaşayan Apple, bunu daha da ileriye taşımaya hazırlanıyor.

Business F1 dergisinin son sayısında yer alan bir habere göre Apple, bir sonraki büyük spor yatırımı olarak Formula 1​'e göz dikti. Cupertino merkezli firma, yılda 2 milyar dolarlık bir teklifle yayın haklarını almak istiyor. 

APPLE, FORMULA 1 YAYIN HAKLARI​ İÇİN 2 MİLYAR DOLARI GÖZDEN ÇIKARDI

9to5Mac'e göre Apple'ın Formula 1 yayın hakları için götüreceği 2 milyar dolarlık teklif, halihazırda F1'in küresel TV bazında elde ettiği gelirin yaklaşık iki katı olacak.

Business F1'e göre Apple'ın F1'e ilgisi, MLS Season Pass'in başarısının ardından arttı. Peki yayın hakları alınırsa izleyiciler Formula 1'i hangi platform üzerinden izleyebilecek?

Apple, Formula 1 yayın haklarını almaya hazırlanıyor: Messi'yi izledik sırada Lewis Hamilton var

Son raporlara göre eğer anlaşma gerçeklişirse Apple,  F1 pass'i Apple TV uygulamasında MLS ve Apple TV+ ile birlikte bağımsız bir abonelik olarak izleyicilerle buluşturacak.

F1 yayın anlaşmasının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği şu an için iddialardan ibaret. Yine de Apple'ın, NBA, İngiltere Premier Ligi, NFL Sunday Ticket ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli spor ligleriyle birçok anlaşma yapmayı düşündüğünü, firmanın bu alanda önemli yatırımlara hazırlandığını da belirtelim. Ayrıca Apple'ın bugüne kadar MLS Season Pass ve MLB Friday Night Baseball ile anlaşması olduğunun da altını çizmekte fayda var.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...