Tgrt Haber

Güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan eski iPhone kullanıcılarına acil güncelleme uyarısı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: phonearena
25 Ocak 2023 08:57 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 09:11
Apple, eski iPhone modelleri için iOS 15.7.2 güncellemesini yayınladı.

Kısa süre önce yayınladığı iOS 16.3 ile yeni nesil iPhone'ların sorununu çözen Apple, eski iPhone'ları için de kritik bir güncelleme yayınladı. İşte iPhone 6S ve iPhone 7 modellerine gelen iOS 15.7.2'nin detayları.

Apple, eski iPhone modelleri için iOS 15.7.2 güncellemesini yayınladı.

Apple​, iOS 16.3 güncellemesini kısa süre önce desteklenen iPhone​ modelleri için yayınladı. Hem güvenlik hem de birçok soruna odaklanan iOS 16.3, bazı yeni özellikleri de beraberinde getirdi.

iOS 16.3'e ek olarak Apple, daha eski iPhone'ları kapsayan bir başka güncellemeyi de kullanıma sundu. Güvenlik açığını tespit eden Apple, desteği sona ermesine rağmen bazı telefonlarına iOS 15.7.2 güncellemesini yayınladı.

IOS 15.7.2 GÜNCELLEMESİNİ HEMEN YÜKLEYİN

Yaygın bilinen güvenlik açığı​ CVE'nin bir parçası olarak tespit edilen CVE-2022-42856, iPhone kullanıcıları için önemli derecede tehlikeli.

Durumun farkına varan ve müdahele eden Apple, iOS 15.7.2 güncellemesini, desteklenmeyen bazı modeller dahil birçok iPhone cihazı için yayınladı.

Güvenlik açığı tespit edildi: Apple'dan eski iPhone kullanıcılarına acil güncelleme uyarısı

Söz konusu güncelleme, tüm iPhone 6s serisi, iPhone 7'lere, birinci nesil iPhone SE'ye, iPad Pro'lara, iPad Air 2 ve sonraki modellere, iPad 5.nesil ve sonraki modellere, iPad 4 mini ve sonraki modellere, son olarak yedinci nesil iPod için geliyor.

 

Apple, güvenlik açığını kapatan güncellemenin bir an önce yüklenmesi gerektiğini söylüyor. Sizler de cihaz ayarlarından yazılım güncellemeler kısmına gelerek iOS 15.7.2'yi iPhone'larınıza yükleyebilirsiniz.

Kaynak: phonearena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...