Tgrt Haber

Apple, iOS 17.1 beta 2 güncellemesini yayınladı: Neler yeni?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors.com
03 Ekim 2023 20:55 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 20:55
Apple, iOS 17.1 beta 2 güncellemesini yayınladı: Neler yeni?

ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone akıllı telefonları için iOS 17.1 beta 2 güncellemesini piyasaya sürdü. Yeni iOS güncellemesinde, Apple'ın daha önce duyurusunu yapmasına rağmen iOS 17 ile sunmadığı çeşitli özelliklere dair işaretler bulundu.

Apple​ bugün geliştiriciler için iOS 17.1 ve iPadOS 17.1 için ikinci beta sürümlerini yayınladı. Bu yeni beta sürümleri, bir önceki sürümün çıkmasından bir hafta sonra geldi. Apple'ın test programına kayıtlı geliştiriciler, yeni özellikleri deneyimlemek için beta sürümlerini yükleyebilirler.

İOS 17.1 İLE GELECEK YENİLİKLER

iOS 17.1'in en dikkat çeken özelliklerinden biri şarkıları, albümleri, çalma listelerini ve sanatçılarıfavorilereeklemek için yeni bir seçenek sunması.

MacRumors sitesinde yer alan bilgiye göre, favorilere eklenen bir içerik Kütüphane'ye eklenecek ve öneriler için kullanılacak. Ayrıca, "Şimdi Çalınıyor" widget'ı üzerinden kilit ekranından kolayca favorilere ekleme yapmak mümkün olacak.

AirDrop transferleri artık internet üzerinden tamamlanabilecek. Bu da cihazların birbirine yakın olma zorunluluğunun ortadan kalkacağı anlamına geliyor. Ayrıca, watchOS 10.1'i çalıştıran bir Apple Watch, iOS 17.1'i çalıştıran bir iPhone​ ile NameDrop özelliğini kullanabilecek.

Diğer yeni özellikler arasında iPhone 15 Pro modelleri için bir el feneri göstergesi bulunuyor. Ayrıca İngiltere'deki kullanıcılar, bankalarını iOS cüzdanlarına bağlayarak bakiyelerini ve işlemlerini görüntüleyebilecekler.

Geliştiriciler, bu yeni beta sürümlerine erişmek için Ayarlar uygulamasını kullanarak Yazılım Güncelleme bölümüne gidip "Beta Güncellemeleri" seçeneğini etkinleştirebilirler. Ancak unutmayın ki beta sürümlerini indirip yüklemek için bir geliştirici hesabına ihtiyacınız olacak.

Bu arada iOS 17.1 beta 2'ye ek olarak Apple watchOS, macOS ve tvOS işletim sistemleri için de yeni beta sürümlerini piyasaya sürdü.

Kaynak: MacRumors.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...