Tgrt Haber

Apple, iOS 17.5 için kötü haberi verdi: Yolun sonu geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
30 May 2024 11:15 - Güncelleme : 30 May 2024 11:16
Apple, iOS 17.5 için kötü haberi verdi: Yolun sonu geldi

Apple, iOS 17.5 sürümüne geri dönüşleri resmen kapattı, bu nedenle artık iPhone kullanıcıları yalnızca iOS 17.5.1'i yükleyebilirler. Peki iOS 17.5.1 nasıl yüklenir?

Eğer birkaç gün önce yayınlanan iOS​ 17.5.1 güncellemesi hoşunuza gitmediyse ve herhangi bir sebeple memnun kalmadıysanız, Apple​'dan size kötü bir haber var: Bugün itibarıyla iOS 17.5​ sürümüne geri dönüşler resmen kapatıldı.

IOS 17.5 ARTIK YÜKLENEMEYECEK

Bu, iPhone​ kullanıcılarının artık iOS 17.5'i yükleyemeyecekleri anlamına geliyor. iOS 17.5.1, 20 Mayıs'ta Türkiye'de akşam saatlerinde piyasaya sürülmüştü. Aradan geçen 10 günlük sürenin ardından, bir önceki sürümün imzalanması durduruldu.

Apple, genellikle yeni bir iOS sürümü çıkardıktan kısa bir süre sonra (bazen bir bazen iki hafta sürüyor) eski sürümleri imzalamayı durduruyor. Bu, kullanıcıların yeni sürümler ile birlikte en son güvenlik güncellemeleriyle korunduklarından emin olmak için yapılıyor.

Apple, iOS 17.5 için kötü haberi verdi: Yolun sonu geldi - 1. Resim

IOS 17.5.1, 'SİLİNEN FOTOĞRAF' SORUNUNA MERHEM OLDU

Apple, iOS 17.5.1 güncellemesiyle birlikte silinen fotoğrafların tekrar görünmesine neden olan bir hatayı düzeltti. İlk olarak iOS 17.5'te karşılaşılan bu sorun, bazı kullanıcıların yıllar önce silmiş olduğu fotoğraf ve videoların geri gelmesine sebep olmuştu.

Artık iPhone'lar için yüklenebilecek tek sürüm iOS 17.5.1 güncellemesiyle sınırlı.

IPHONE'LAR NASIL GÜNCELLENİR?

iPhone'unuzu güncellemek için ilk olarak Ayarlar uygulamasına girmeniz gerekiyor. Daha sonra Genel > Yazılım Güncelleme bölümünü açıyorsunuz ve kullanılabilir bir güncelleme olup olmadığını denetliyorsunuz. Sistem, son güncellemeyi bulduğunda otomatik olarak indiriyor ve yüklüyor. 

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...