Tgrt Haber

Apple iOS 9'u duyurdu

08 Haziran 2015 22:23
Apple iOS 9'u duyurdu

Apple, WWDC 2015 etkinliğinde iOS 9'u duyurdu.

iOS 9'u daha akıllı hale getiren Apple, yeni mobil işletim sisteminde kişisel asistanı Siri'ye de önemli geliştirmeler eklemiş. Mesela Siri'ye Proactive isimli bir özellik eklenmiş. Bu özellik ile birlikte Siri artık kullanıcıları konusunda daha fazla bilgiye sahip olacak. Mesela kulaklığı cihazınıza taktığınızda direkt müzik uygulamasını başlatacak ya da arabaya bindiğinizde sesli kitap uygulamasını açabilecek. Tabii bu sizin alışkanlıklarınızla da ilgili.

Ayrıca Siri artık yine sizin alışkanlıklarınıza göre uygulama tavsiyelerinde bulunabilecek, trafik durumuna göre randevunuz için ne zaman yola çıkmanız gerektiğini hatırlatacak.

Ayrıca işlevsellik ve performans konularına odaklanan iOS 9, Spotlight için yeni kullanıcı arayüzünü de getiriyor. Spotlight artık web aramalarını açmadan da birim dönüşümlerini yapabilecek.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...