Tgrt Haber

Apple, iPhone 14'ü Çin'de üretmeyecek:İşte yeni yeri!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Mac
23 Ağustos 2022 11:30 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 11:32
Apple, iPhone 14'ü Çin'de üretmeyecek:İşte yeni yeri!

Yeni iPhone'lar için geri sayım başlarken Apple'ın, üretim konusunda Çin'den ayrılarak Hindistan'a yöneleceği bildirildi.

Eylül ayına doğru ilerlerken Apple​ cephesinde hareketlilik başladı. Cupertino merkezli teknoloji devi, bu yıl merakla beklenen iPhone 14​ serisini önümüzdeki ay piyasaya sürecek.

Yeni iPhone 14 hakkında onlarca sızıntı yapılırken, Apple'ın bu kez üretim​ konusunda işini sağlama alacağı bildirildi.

APPLE ÜRETİMİ ÇİN​ DIŞINA TAŞIYOR

Uzun yıllar iPhone üretimini Çin'de yapan Apple, son zamanlardaki savaş ve ABD yaptırımlarıyla da birlikte yeni önlemler almaya başladı.

Teknoloji devi, üretimi Çin'de devam eden ürünler için bu kez Hindistan​'a geçmeyi planlıyor. Dünyanın en büyük teknoloji pazarında üretimi devam ettirmek isteyen Apple, yeni iPhone 14 serisini de gecikme olmadan üretmeyi planlıyor.

Apple, iPhone 14'ü Çin'de üretmeyecek:İşte yeni yeri!

Bu planlama, Apple'ın Tayvanlı tedarikçisi Foxconn'un inceleme sonucunda sunuldu. Foxconn, gecikmenin de önüne geçmek için üretimin Hindistan'da gerçekleşmesini önerdi. 

Apple'ın iPhone üretiminin bazı alanları, Çin'den sonra mobil pazarın en büyük yeri Hindistan'a taşınıyor. Ayrıca iPad tabletlerin monte işlemlerinin de yine Hindistan'da gerçeklecek. 

 

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...