Tgrt Haber

iPhone’ların korkulu rüyası… Apple göz göre önlem almıyor, telefonlar risk altında

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5mac
20 Kasım 2023 09:55 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 09:56
iPhone’ların korkulu rüyası… Apple göz göre önlem almıyor, telefonlar risk altında

iPhone’lar her ne kadar güvenli olsa da başlarında büyük bir bela var. Güvenlik uzmanları tarafından tespit edilip Apple’a sunulan Flipper Zero saldırısı için hala bir önlem alınmadı. Telefonlar risk altında!

Apple​, Android​ ile kıyaslandığında Apple’ın son derece yüksek güvenlikle koruyor. Ama bu, telefonların risk altında olmadığı anlamına gelmiyor. Öyle ki birkaç aydır gündemde olan Flipper Zero saldırısı için henüz bir önlem alınmış değil.

iPhone’lar için büyük risk oluşturan Flipper Zero saldırısı için Apple göz göre göre açık kapı bırakıyor. Bu cihazın daha önce de cihazlara direkt olarak spam gönderebilme potansiyeline sahip olduğu tespit edilirken, henüz iOS 17 güncellemelerinde buna karşı bir koruma bulunmuyor.

İPHONE’LAR ‘FLİPPER ZERO’ TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Geçtiğimiz günlerde geliştiriciler için iOS 17.2 Beta güncellemesini yayınlayan Apple’ın, bu güncellemeye rağmen hala tedbir almadığı gözlemlendi. 

Bilmeyenler için Flipper Zero aslında bir yazılım değil, donanım ürünü. Bluetooth bağlantısına sahip olan bu cihaz bağlantı yoluyla iPhone’lara sızıp spam gönderebiliyor. Ayrıca bu yazılım açık kaynak kodlu olduğu için kötü niyetli kişilerce üzerinde oynamalar yapılabiliyor. Böylesine bir durum söz konusuyken Apple’ın hala tedbirsiz davranması da tepkilerin odağında. 

iPhone’ların korkulu rüyası… Apple göz göre önlem almıyor, telefonlar risk altında

Bu tehlike ilk olarak güvenlik​ araştırmacısı Techryptic, Ph.D. tarafından fark edildi. Flipper Zero’ya yazılım yükleyen araştırmacı, iPhone​ ve iPad’e çok sayıda bağlantı bildirimi gönderildiğini ve cihazın donma sorunları yaşayıp yeniden başlatma sorunuyla karşı karşıya kaldığını bildirdi. Daha da kötüsü bu cihazın içerisinde yazılımla Dos saldırıları da gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak: 9to5mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...