Tgrt Haber

iPhone için yeni dönem: Apple, uydu üzerinden iletişim özelliğini kullanıma sundu

16 Kasım 2022 14:17 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 14:19
iPhone için yeni dönem: Apple, uydu üzerinden iletişim özelliğini kullanıma sundu

Apple, bu yıl söz verdiği gibi iPhone'da desteklenen uydu bağlantı hizmetini kullanıma sunmaya başladı. Ancak bu özellik her telefonda desteklenmiyor.

Teknoloji devi Apple​, bu yıl düzenlediği dev etkinlikte merakla beklenen iPhone 14​ serisi ve yeni nesil akıllı saatlerini tanıttı. Bir önceki nesle kıyasla küçük farklarla gelen iPhone 14 ailesi, pahalı fiyatıyla da dikkat çekmişti.

iPhone 14 serisi lansmanında Apple, yeni bir teknolojiyi daha kullanıcılarla buluşturdu. Daha önce Huawei tarafından duyurulan uydu üzerinden bağlantı sistemi, ilk kez iPhone'lar için de geldi.

UYDU ÜZERİNDEN İLETİŞİM MÜMKÜN

Apple'ın iPhone 14 serisiyle duyurduğu uydu üzerinden iletişim, Salı günü itibariyle sunulmaya başladı. 

Acil durumlarda kullanılmak üzere geliştirilen yeni SOS​ hizmeti, ABD ve Kanada'daki kullanıcılara ulaştı. Apple son güncellemeyle telefonları bu hizmete hazırlarken, özellik bu hafta itibariyle Kanada ve ABD'de kullanılabilir hale geldi.

iPhone için yeni dönem: Apple, uydu üzerinden iletişim özelliğini kullanıma sundu

Uydu üzerinden Acil SOS işlevi, standart hücresel hizmetlerinin bulunmadığı yerlerde, acil durum​ hizmetleriyle iletişim kurmaya olanak tanıyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde kullanıcı, acil durum yerleriyle iletişim kurabilecek ve bu kapsamda uydu üzerinden konum bilgisi paylaşılabilecek.

HER IPHONE DESTEKLEMİYOR

Apple'ın yeni uydu iletişim özelliği ne yazık ki sadece son model iPhone'larda destekleniyor. Firmanın bu yıl tanıttığı iPhone 14, 14 Pro, 14 Plus veya 14 Pro Max modellerine sahipseniz uydu iletişim desteği yakında kullanılabilir olacak.

Şimdilik ABD ve Kanada'daki kullanıcılara gelen özellik, daha sonra Fransa, Almanya, İrlanda ve İngiltere'de sunulacak. Türkiye için ise henüz net bir tarih bilgisi yok.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...