Tgrt Haber

Apple, iPhone kullanıcılarına bela olan sorunu çözecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WCCFTech.com
06 Kasım 2023 21:39 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 21:45
Apple, iPhone kullanıcılarına bela olan sorunu çözecek

iPhone kullanıcılarına yaka silktiren pil sorunlarına Apple'dan çözüm adımı geldi. Gelen bilgilere göre şirket, daha verimli bir pil teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Apple​, akıllı telefonları, tabletleri ve bilgisayarları için kendi tasarladığı çipleri kullanıyor. Şirketin bir sonraki hedefi ise ürünlerinin bataryalarını geliştirmek.

ET News'in haberine göre, şirket geleneksel pillerde kullanılan malzemelere alternatif olabilecek daha verimli materyaller üzerinde araştırmalar yürütüyor. Bu araştırma, anot ve katot malzemeleriyle birlikte karbon nanotüpler gibi ileri iletken malzemelerin kullanımını da içeriyor.  

IPHONE​ PİL ÖMRÜNÜ ARTIRACAK HAMLE

Haberde, anot malzemesinin pilin yoğunluğunu, çıkışını ve kararlılığını belirlediği ve şirketin, mevcut bileşimden farklı olan nikel, kobalt, manganez ve alüminyum karışımından oluşan katot malzemesini geliştirdiği vurgulandı.

Bu adımların bir sonucu olarak, Apple gelecekteki iPhone'ların pil ömrünü önemli ölçüde artıracak. Özellikle, Vision Pro gibi harici güç kaynaklarıyla sınırlı bir pil ömrüne sahip ürünlerin, yeni batarya​ teknolojisiyle daha uzun kullanım sürelerine sahip olabileceği belirtiliyor.

Apple'ın yeni batarya teknolojisinin mevcut Li-ion bataryalardan ne kadar daha iyi olacağı henüz netlik kazanmadı. Aynı zamanda, bu teknolojinin başlangıçta iPhone'lar için düşünüldüğü, ancak başarılı olması durumunda iPad ve Mac gibi diğer ürünlerde de kullanılabileceği tahmin ediliyor.

ET News'e göre Apple, bu teknolojiye geçiş yaparken üretim ve tedarik sınırlamalarıyla karşılaşabileceği konusunda da dikkatli. Bu durumda, yeni tasarım bataryaların piyasaya sunulması belirli bir süre daha ertelenebilir.

IPHONE 14'TE PİL SAĞLIĞI ŞİKAYETİ OLMUŞTU

Öte yandan pillerde yaşanan sorunlar, iPhone kullanıcılarına adeta bela olmuş durumda. Apple bu konuda son olarak iPhone 14 sahiplerinden yoğun şikayetler almıştı. Telefonu satın alan bir kişi, 11 aylık olmasına rağmen pil sağlığının yüzde 90'ın altına düştüğünü söylerken, bir başkası da kısa sürede yüzde 13'ten fazla bir düşüş yaşandığını belirtmişti.

Kaynak: WCCFTech.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...