Tgrt Haber

Apple popüler akıllı saat modelini emekliye ayırdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
03 Ekim 2023 11:59 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 11:59
Apple popüler akıllı saat modelini emekliye ayırdı

Apple 2015 yılında piyasaya sürdüğü ilk Apple Watch modelini emekliye ayırdı. Akıllı saati kullananlar artık Apple'ın kendisinden ve yetkili servis sağlayıcılarından onarım desteği alamayacak.

Apple​, beş yıldan uzun bir süre boyunca üretilmeyen ve yedi yıldan eski olmayan ürünlerini listelediği "Klasik ve Eski Ürünler" adlı web sayfasına ilk Apple Watch​ modelini ekledi.

İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen ve 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneğiyle sunulan akıllı saat modelini kullananlar, artık Apple'dan ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarından resmi destek alamayacaklar.

2016'DA ÜRETİMİ DURDURULMUŞTU

Birinci nesil Apple Watch 2016 yılında üretimden kaldırılmıştı. Apple, 2018 yılında piyasaya sürdüğü watchOS 5 işletim sistemi sürümüyle birlikte bu modele güncelleme desteği vermeyi kesmişti.

Sekiz yaşında olan akıllı saati hala kullanıyorsanız, Apple'dan ya da Apple'ın anlaşmalı olduğu servis sağlayıcılarından teknik destek ve benzeri bir hizmet alamayacaksınız.

Teknoloji devi firma, bir ürünü, şirketin satış için dağıtmayı bırakmasının üzerinden yedi yıldan fazla bir süre geçtiğinde, teknolojik olarak modası geçmiş olarak sınıflandırıyor. Bu listeye son olarak 2016 yılında piyasaya çıkardığı Touch Bar özellikli MacBook Pro modelini de eklemişti.

Ayrıca orijinal iPhone'dan iPhone 6S Plus'a kadar piyasaya sürülen modeller Apple'ın "Vintage" listesinde bulunuyor. MacRumors'un haberine göre Apple, listenin birinci nesil Apple Watch modelini içeren güncel versiyonunu henüz yayınlamadı. Ancak önümüzdeki günlerde web sitesini güncelleyecek.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...