Tgrt Haber

Apple popüler MacBook Pro modelini emekliye ayırdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
02 Eylül 2023 12:02 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 12:03
Apple popüler MacBook Pro modelini emekliye ayırdı

Apple, teknik servis desteği vermeyi sonlandırdığı ürünlerine 3 model daha ekledi. 2017 model 13 ve 15 inç MacBook Pro ile 2015 model 15 inç MacBook Pro modeli, Apple'ın "eski ürünler" listesine dahil edildi.

Apple​, beş yıldan uzun bir süre boyunca üretilmeyen ve yedi yıldan eski olmayan ürünlerini listelediği "Klasik ve Eski Ürünler" adlı web sayfasına Touch Bar'lı bir MacBook Pro modelini daha ekledi.

İlk olarak 2017 yılında piyasaya sürülen ve 13 inç ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneğiyle sunulan Mac bilgisayarını kullananlar, artık Apple'dan ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarından resmi destek alamayacaklar.

2015 yılında piyasaya sürülen 15 inç ekran boyutuna sahip MacBook Pro modeli de aynı kaderi paylaştı. Böylelikle Apple'ın teknik servis desteği vermeyi kestiği ürünler arasına üç yeni model daha eklenmiş oldu.

2016 YILINDA TANITILMIŞTI

Apple, klavyenin üst kısmındaki F tuşlarının yerine geçen dokunmatik ekran Touch Bar'ı ilk olarak 2016 MacBook Pro modelinde kullandı. Aradan geçen 5 yıl sonra, 2021 model MacBook cihazlarında ise klasik tasarıma geri dönen şirket, bu özelliğini son olarak M2 çipli MacBook Pro'larında kullanmaya devam etti.

Touch Bar'ın ilk sürümünde, bir uygulamadan veya sayfadan çıkış tuşu 'ESC' de dokunmatik ekrana dahil edilmişti. Fakat güncel modellerde ESC butonu fiziksel bir tuş şeklinde geliyor.

Kullanıcının istediği şekilde özelleştirebileceği Touch Bar ile ekran ve klavye parlaklığı ayarlama, medyayı ileri / geri sarma ve durdurma, ses açma / kısma gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Üstelik dinamik olarak çalışan bu ekran, o anda açık olan uygulamaya göre farklı eylemleri sunuyor. Örneğin WhatsApp'ta mesaj yazarken Touch Bar'da emoji seçenekleri çıkarken; Word'de yazı yazarken metin biçimlendirme seçenekleri beliriyor.

Apple şu anda yeni nesil M3 çipli Mac modellerine odağını çevirmiş durumda. İlk M3 işlemcili Mac'lerin bu yılın Ekim ayında Apple tarafından tanıtılması bekleniyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...