Tgrt Haber

Apple - Samsung kafa kafaya: İşte tablet pazarının lideri!

08 May 2023 12:45 - Güncelleme : 08 May 2023 12:49
Apple - Samsung kafa kafaya: İşte tablet pazarının lideri!

Tablet pazarında son durum açıklandı. Samsung ve Apple arasında ezeli rekabet sürerken, genel tablet satışlarında düşüş gözlemlendi. Peki en çok tablet sevkiyatı yapan firma hangisi? İşte veriler...

IDC düzenli olarak yayınladığı "küresel tablet satış raporunu" bu sene de yayınladı. Tablet satışları 2022'nin ilk çeyreğine kıyasla, 2023'ün ilk çeyreğinde düşse de, genel satışlar COVID-19 öncesi seviyelerden bile daha yüksek oldu. Tablet bilgisayarlara yönelik tüketici talebi kayda değer biçimde artıyor.

ANDROİD'İN KRALI SAMSUNG

IDC'nin rakamlarına göre Samsung, 2022'nin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 14,3'lük bir düşüşle 2023'ün ilk çeyreğinde 7,1 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirdi. 

ABD'nin şiddetli ambargolarına rağmen Huawei​ 2 milyon tablet satışıyla yüzde 6,6 pazar payına sahip oldu. Ancak satışları hala büyük ölçüde Çin pazarıyla sınırlı. Geçen yıl 3 milyon satış yapan Lenovo, 2023'ün ilk çeyreğinde büyük bir düşüş yaşadı ve sadece 1,9 milyon tablet satabildi.

Perakende ve tüketici elektroniği devi Amazon, Android tabanlı Fire serisi tabletler üretiyor. Şirket geçen yıla kıyasla yüzde 62'lik düşüş yaşayarak bu sene 1,4 milyon satışa imza attı. IDC, "Diğer" kategorisinde listelediği Android tablet üreticilerinin toplam pazar payını yüzde 24,4 olarak açıkladı.

LİDER DEĞİŞMEDİ; APPLE

Apple, 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 10,2 kan kaybederek 10,8 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirdi. Böylelikle Güney Koreli rakibini de geride bırakan teknoloji devi küresel tablet pazarının lideri haline gelmiş oldu. Apple 2022'nin ilk çeyreğinde 12,1 milyon iPad satışına imza atmıştı.

Bu arada Google da önümüzdeki günlerde ilk Pixel markalı Android tabletini piyasaya sürecek. Kitap gibi katlanabilir yapıda olacak Pixel Fold'un ekranı, kamerası ve performansıyla öne çıkması bekleniyor.

Kaynak: IDC

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: IDC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...