Tgrt Haber

Apple, Samsung'a özendi: İşte iPhone 15'in yeni adı

22 Ağustos 2023 13:33 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 13:36
Apple, Samsung'a özendi: İşte iPhone 15'in yeni adı

iPhone 15'in tanıtılacağı ürün etkinliğine sayılı günler kala, Apple'ın yeni akıllı telefonunda isim değişikliğine gideceği ortaya çıktı. İddiaya göre iPhone 15 Pro Max yerine 'iPhone 15 Ultra' gelebilir.

Apple​, Eylül ayının ikinci haftasında yapması beklenen ürün tanıtım etkinliğinde iPhone 15​ serisini kullanıcılarıyla buluşturacak. Etkinliğe 1 aydan az bir zaman kalmışken, yeni iPhone modelleri ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi.

APPLE, 'PRO MAX'İ RAFA KALDIRDI

Macworld sitesinin haberine göre, Andrew O'Hara isimli teknoloji gazetecisi Apple'ın yeni akıllı telefon ailesinde isim değişikliğine gideceğini iddia etti. Buna göre, iPhone 15 Pro Max​ olarak adlandırılması beklenen model, beklenenin aksine 'Ultra' ismi ile karşımıza çıkabilir.

Apple, iPhone modellerinde Pro ve Pro Max takısını ilk olarak iPhone 11 serisiyle kullanmaya başladı. Bu seride iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max olmak üzere üç modele yer veren şirket, iPhone 12 ailesiyle beraber 'Mini' modelini de piyasaya sürerek, yılda dört yeni model ile karşımıza çıkar hale geldi.

https://twitter.com/Andrew_OSU/status/1692702380456853619

Apple aslında direkt olarak iPhone 15 özelinde olmasa da, iPhone modellerinde bir ad değişikliği yapacağının sinyallerini geçen sene verdi. Teknoloji devi firma, iPhone 14 serisiyle birlikte 'Mini'yi rafa kaldırıp yerine iPhone 14 Plus cihazını getirdi. Böylece, son olarak iPhone 8'de kullandığı 'Plus' takısını yeniden hayata döndürürken, 'dört model' stratejisine de devam etti.

Andrew O'Hara, kaynaklarından edindiği bilgiyi şu ifadelerle paylaştı: "Birden fazla kaynak bana Apple'ın Plus boyutlu Pro telefonunun, "iPhone 15 Ultra" takma adını kullanacağını söyledi. Bu, geçmişte dile getirilen eski bir söylentiydi. O zamanlardan beri çoğu kişi, cihazı "15 Pro Max" olarak lanse etti."

Öte yandan iPhone 15 Ultra modeli ilk defa gündeme gelmiyor. Ünlü Apple analistlerinden, Bloomberg yazarı Mark Gurman ile Ming-Chi Kuo tarafından da dile getirilen bu iddianın gerçekleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak yine de bu bilgilerin Apple tarafından resmi olarak doğrulanmadığını unutmamak gerekiyor.

Apple'ın Eylül etkinliğinde iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Ultra modellerini tanıtması bekleniyor. Buna ek olarak Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 cihazlarının da yine bu etkinlikte duyurulacağı söyleniyor.

Kaynak: Macworld
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...