Tgrt Haber

Apple sanal gerçeklik başlığı Vision Pro'nun eli kulağında

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Macworld.com
02 Ocak 2024 16:19 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 16:19
Apple sanal gerçeklik başlığı Vision Pro'nun eli kulağında

Apple'ın merakla beklenen Vision Pro sanal gerçeklik başlığı, analistlerin tahminlerine göre ocak ayı sonunda veya şubat başında piyasaya sürülebilir. Cihazın seri üretime geçtiği ve 3.499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtiliyor

Apple​, Vision Prosanal gerçeklik​ başlığını tanıttığında, cihazı 2024'ün başlarında satışa sunacağını açıklamıştı. Yeni yıla girmemizle birlikte meraklıları gözünü Apple'a çevirmeye başladı.

Apple analisti Ming-Chi Kuo​, Vision Pro'nun seri üretime girdiğini ve ocak ayının ilk haftasında seri sevkiyatına başlanacağını iddia etti. Bu zaman çizelgesine dayanarak Vision Pro'nun büyük olasılıkla ocak sonu veya şubat başında Apple Store'lara geleceğini öne sürdü. Bir diğer Apple analisti Mark Gurman​ da cihazın 2024'ün başlarında piyasaya sürüleceğini iddia etmişti.

APPLE, VISION PRO ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEBİLİR

Apple'ın Vision Pro'nun sevkiyatına başlamadan önce cihazla ilgili daha fazla bilgiyi sunmak ve kullanıcılara cihazı göstermek için özel bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Vision Pro, M2 Ultra Mac Pro, 15 inç MacBook Air ve iOS, macOS ve watchOS güncellemeleri dahil çok sayıda başka ürünle birlikte haziran ayında WWDC'de tanıtılmıştı.

İddia doğru çıkarsa, Apple'ın Vision Pro için düzenleyeceği etkinlik, aynı zamanda şirketin iPad'in 2010'daki tanıtımından bu yana gerçekleştirdiği ilk ocak etkinliği olacak. Apple daha önce ocak ayındaki Macworld fuarında aralarında MacBook Air, Mac OS X, PowerBook G3 ve iPhone'un da bulunduğu birçok önemli ürünün lansmanını yapıyordu.

VISION PRO NELER SUNUYOR?

Apple'ın "uzamsal bilgi işlem platformu" olarak nitelediği Vision Pro, M2 işlemciye, 12 kameraya, beş sensöre ve altı mikrofona sahip, 3.499 dolarlık bir cihaz olarak karşımıza çıkacak. 30 metreye kadar genişlik hissi veren görüntüler üreten bir çift ultra yüksek çözünürlüklü 4K ekrana sahip. Aynı zamanda Apple TV+ ve Disney+ dahil olmak üzere çeşitli uygulama ve hizmetlerin yanı sıra iPhone 15 Pro'da çekilen uzamsal videoları da destekleyecek.

Kaynak: Macworld.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...