Tgrt Haber

Apple Store, iPhone 15 etkinliği öncesi kapandı: Zam mı geliyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
12 Eylül 2023 14:20 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 14:25
Apple Store, iPhone 15 etkinliği öncesi kapandı: Zam mı geliyor?

Apple'ın bugün düzenleyeceği Wonderlust etkinliği öncesi Apple Store kapandı. iPhone 15 lansmanı öncesi internet sitesi kapatılırken, ürünlere zam yapılacak mı sorusu da kullanıcıları endişelendirdi.

Teknoloji devi Apple​, bugün akşam saatlerinde düzenleyeceği etkinlikte iPhone​ 15 serisi ve yeni akıllı saatlerini tanıtacak. Merakla beklenen etkinliği sayılı saatler kalırken, Apple Store her zaman olduğu gibi yine lansman öncesi geçici olarak kapatıldı. Peki Apple Store neden kapandı? iPhone'lar için yeni zam​ mı geliyor?

İPHONE İÇİN YENİ ZAM YOLDA MI?

Mevcut koşullarda iPhone fiyatları yüksek olması nedeniyle Türkiye'de çok fazla erişilebilir değil. Bu fiyatlar elbette dolar kuru ve enflasyona göre şekillenirken, en pahalı iPhone şu an için ABD'de 1199 dolarlık bir fiyattan satılıyor. Ancak iPhone 14 Pro Max'in 1 TB versiyonuna Türkiye'de 87 bin lira gibi bir ücret ödemek gerekiyor.

Yeni iPhone 15​ için de yine korku dolu fiyat iddiaları ortada. Bazı kaynaklara göre iPhone 15'in en pahalı versiyonu 103 bin TL olacak. Bununla birlikte etkinlikten sonra diğer ürünlere de zam gelebilir. Zira Apple Store yine her etkinlikte olduğu gibi kapatıldı ve 'Hemen geri döneceğiz' mesajı ile kullanıcıları karşılıyor.

Şu an için Apple Store'un kapanma sebeplerinden biri yeni iPhone 15'lerin siteye yüklenecek olması. Ancak daha önce yaşanan benzer durumlarda Apple'ın tüm ürünlerine zam yaptığı da görüldü. Bu nedenle iPhone 15'in tanıtılmasının ardından Türkiye'deki Apple ürünlerine zam gelebilir. 

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...