Tgrt Haber

Apple Store WWDC23 etkinliği öncesi dünya genelinde kapandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 16:35 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 16:37
Apple Store WWDC23 etkinliği öncesi dünya genelinde kapandı

Apple, bugün Türkiye saati ile 20.00'de iOS 17, iPadOS 17 ve yeni MacBook'larını tanıtacağı WWDC23 etkinliğini düzenleyecek. Söz konusu etkinlikten önce Apple Store çevrim içi mağazaları tüm dünyada kısa süreliğine kapatıldı.

Apple​ ve müşterileri için merakla beklenen gün geldi çattı. Bugün, Türkiye saati ile akşam 20.00'de iOS 17​, iPadOS 17​ gibi yeni işletim sistemleri tanıtılırken, diğer yandan AR/VR başlık ve son model MacBook​ gibi birçok ürünün sergilenmesi bekleniyor.

Etkinliğe artık sayılı saatler kalırken Apple, tüm dünyada çevrim içi Apple Store mağazalarını geçici olarak kapattı. WWDC23 öncesi Apple Store kesintiye uğrarken, kullanıcılar internet sitesine girdiklerinde 'Hemen Döneceğiz' uyarısıyla karşı karşıya kalıyor.

APPLE STORE NEDEN KAPATILDI

 Apple, düzenlediği hemen hemen her etkinlik öncesi Apple Store mağazasını geçici olarak kapatır. Bunun altında birçok neden var; ya ürünlere fiyat güncellemesi, ya da yeni ürünlerin mağazaya eklenmesi.

Apple Store WWDC23 etkinliği öncesi dünya genelinde kapandı

Türkiye'de geçtiğimiz haftalarda Apple, iPhone dahil tüm ürünlerine zam yapmıştı. Dolayısıyla bugünki Apple Store kesintisinin ardında muhtemelen yeni bir zam beklentisi yatmıyor. Ancak güvenilir kaynaklara göre bugün iOS 17 ve iPadOS 17'nin yanında; R/VR başlığı, Mac Studio ve diğer yeni model MacBook'lar tanıtılacak. Dolayısıyla bu ürünler de etkinliğin ardından Apple Store çevrim için mağazasına eklenecektir diye tahmin ediyoruz. 

Bugün piyasaya sürülmesi beklenen yeni 15 inç MacBook Air, raporlara göre M2 işlemci ile gelecek. Diğer yandan güncellenmiş Mac Studio modellerinde ise M2 Max ve M2 Ultra çiplerinin bulunması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...