Tgrt Haber

Apple üretimde gaza bastı: Vision Pro çıkış tarihi için yeni iddia

21 Aralık 2023 11:58 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 11:58
Apple üretimde gaza bastı: Vision Pro çıkış tarihi için yeni iddia

Apple'ın 3,499 dolarlık karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro, meraklısını heyecanlandırmış durumda. iPhone ve Mac dahil tüm Apple cihazlarıyla uyumlu olması beklenen cihaz meraklısını heyecanlandırmış durumda. 2024'e girmeye sayılı günler kala, Vision Pro çıkış tarihi için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Apple​, Vision Pro​ karma gerçeklik kaskını tanıttığı WWDC23 konferansı sırasında, net bir çıkış tarihi açıklamamış yalnızca cihazın gelecek yılın başlarında piyasaya sürüleceğini söylemişti.

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple'ın kastettiği "gelecek yılın başı" şubat​ ayı olabilir. Üreticinin, Vision Pro'yu ocak ayının sonuna kadar tüketicilere sunmaya hazır hale getirmek amacıyla son birkaç hafta içinde kaskın Çin​'deki üretimini artırdığı, şubat ayındaysa satışa sunacağı bildiriliyor.

YAZILIM GELİŞTİRİCİLERİNİ DE BİLGİLENDİRDİ

Üretimi artırmanın yanı sıra Apple'ın geliştiricilere, Vision Pro için uygulamalarını en yeni araçlarla test etmelerini ve yazılımlarını geri bildirim için şirkete göndermelerini bildiren bir e-posta gönderdiği bildirildi. Gurman, bunun cihazın piyasaya sürülmesinin yaklaştığının bir başka işareti olduğunu belirtti.

PERSONELLERİNİ EĞİTECEK

Kulaklıklı mikrofon setinin birden fazla olası konfigürasyonu olduğundan ve her müşterinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özelleştirilebildiğinden, Apple'ın ocak ayında her perakende mağazasından en az iki personelini eğitim için genel merkezine göndereceği belirtiliyor. Orada, cihazın kafa bandını ve ışık contalarını nasıl takacaklarının yanı sıra reçeteli lensleri nasıl takacakları da öğretilecek.

VISION PRO FİYATI NE KADAR?

Apple Vision Pro, 3,499 ABD doları karşılığında satın alınabilecek. Bu da haberin yazıldığı tarihteki dolar/TL kuruyla hesaplandığında (vergiler hariç) 100 bin TL'yi buluyor. Ayrıca Mark Gurman daha önce Apple'ın 1.500 ile 2.500 dolar arasında maliyete sahip daha uygun fiyatlı ve daha az güçlü bir sürüm üzerinde çalıştığını da bildirmişti.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...