Tgrt Haber

Apple Vision Pro, ABD hükümetini harekete geçirdi!

06 Şubat 2024 16:11 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 16:11

ABD'de satışa çıkan Apple Vision Pro'nun, müşterilerin sürüş esnasında kullanıldığı görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg bu kullanımı eleştirdi.

Apple Vision Pro​'nun satışa çıkmasıyla birlikte ABD​'de yaşayan onlarca müşterinin gözlüğü satın alıp sokaklarda, metrobüste, kafelerde ve hatta araba sürerken bile kullandığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Tesla Cybertruck sahibi olan bir kişinin aracı sürerken bir yandan da Vision Pro olduğu tahmin edilen bir sanal gerçeklik​ gözlüğünü kullandığı görüntülere ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg'den cevap geldi.

Buttigieg, X'teki (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, "Günümüzde mevcut olan gelişmiş sürücü destek sistemlerinin tamamı, insan sürücünün her zaman kontrolü elinde tutmasına ve sürüş görevine tamamen katılmasına ihtiyaç duymaktadır." ifadesini kullandı.

Tesla Cybertruck başta olmak üzere günümüzdeki birçok otomobil, sürücülerin ellerini direksiyona değdirmeden arabayı kullanabilecekleri otopilot özelliklerine sahip. Buttigieg'in paylaştığı videoda da Cybertruck sürücüsü, otopilot devredeyken bir yandan sanal gerçeklik gözlüğünü kullanmaya devam ediyor.

PEKİ VİSİON PRO'YU KULLANIRKEN ETRAFI NASIL GÖRÜYOR?

Bu sorunun cevabı çok basit. Apple Vision Pro, kullanıcıların "sanal ortam" ile "gerçek ortam" arasında anlık olarak geçiş yapabilecekleri bir özellik sunuyor. Hatta artırılmış gerçeklik yeteneği sayesinde sanal dünyadaki nesneleri gerçek dünyadaki fiziksel bir alana eklemeyi de sağlıyor.

Bu sayede kullanıcılar, örneğin bir yandan yemek yaparken diğer yandan da AR/VR gözlüğünü kullanmaya devam edebiliyorlar.

Apple'ın kullanıcı kılavuzu, sürüş sırasında gözlüğü kullanmamak gerektiğini belirtirken, Tesla da sürücülerin otonom modda olsa bile her zaman araçları için kontrol ve sorumluluk sahibi olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Apple Vision Pro, 2 Şubat'ta ABD'de 3.499 dolar fiyat etiketi ile satışa çıktı. Türkiye'de ne zaman çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...