Tgrt Haber

Apple, Vision Pro satış tarihini açıkladı: İşte Türkiye fiyatı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
08 Ocak 2024 18:00 - Güncelleme : 08 Ocak 2024 18:04
Apple, Vision Pro satış tarihini açıkladı: İşte Türkiye fiyatı

Apple, sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun ABD'de 19 Ocak'ta ön siparişe açılacağını ve 2 Şubat'ta satışa sunulacağını duyurdu. Fiyatı 3499 dolar olan cihaz, mekansal bilgi işlem platformu olarak öne çıkıyor.

Apple​, geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC23 etkinliğinde tanıttığı Vision Pro​ cihazının satış tarihini resmen açıkladı. Şirketin "mekansal bilgi işlem platformu" olarak nitelendirdiği cihaz, Apple'ın AirPods'tan bu yana piyasaya sürdüğü ilk yeni ürünü olacak.

APPLE VISION PRO, ŞUBAT​ AYINDA SATIŞA ÇIKIYOR

Apple'ın internet sitesinde paylaştığı bilgiye göre, Vision Pro ABD'de 19 Ocak'ta ön siparişe açılacak, 2 Şubat'ta ise satışa sunulacak. Sanal gerçeklik gözlüğünün Avrupa Birliği ve Türkiye gibi diğer pazarlarda ne zaman piyasaya sürüleceği ise henüz bilinmiyor.

ZEISS İMZALI LENSLERİ DE SATACAK

Apple, Vision Pro'nun satışa sunulacağı tarihi paylaşmanın yanı sıra, kullanıcıların cihazla birlikte alabileceği Zeiss reçeteli lenslerin fiyatını da açıkladı. Okuyucular ekstra 99 dolar, reçeteli lensler ise 149 dolar fiyatla satışa sunulacak. Ayrıca Vision Pro'nun temel modeli 256 GB depolama alanı sunacak ve aşağıdaki aksesuarlarla birlikte gelecek:

  • Solo örgü bant ve çift döngü bant
  • Bir ışık contası ve iki ışık contası yastığı
  • Apple Vision Pro kapağı
  • Parlatma bezi
  • Pil
  • USB-C şarj kablosu ve USB-C güç adaptörü

Apple, cihazı esas olarak FaceTime, Fotoğraflar ve Filmler gibi uygulamalarla etkileşim kurmanın yanı sıra iPhone 15 Pro ile kaydedilen mekansal videoları görüntülemenin bir yolu olarak tanıttı. Şirket, kullanıcıların Apple TV​ uygulaması aracılığıyla 150'den fazla 3 boyutlu içeriğe erişebileceklerini söyledi.

Bütün bu ve daha birçok işlem, gözlüğün Apple'ın yeni işletim sistemi olan ve geliştiricilerin herhangi bir ek çalışmasına gerek kalmadan çoğu iPhone ve iPad uygulamasıyla çalıştığını söylediği VisionOS yazılımı sayesinde mümkün oluyor.

APPLE VISION PRO FİYATI NE KADAR?

Apple'ın paylaştığı bilgiye göre, Vision Pro fiyatı 3499 dolar olacak. Haberin yazıldığı tarihteki dolar/TL kuruna göre, vergisiz fiyatı yaklaşık 105 bin TL'ye denk geliyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim Koca16 Ocak 2024 09:18

Bizim milletimiz yemez içmez evini arabasını ipotekle kredi çeker borçlanır aç kalır yine de gider alır. Ve ürün özelliklerinin %90'ını da kullanmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...