Tgrt Haber

Apple Vision Pro'da herkesi şaşkına çeviren detay

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
01 Şubat 2024 13:52 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 13:52
Apple Vision Pro'da herkesi şaşkına çeviren detay

Apple'ın karmak gerçeklik (MR) başlığı Vision Pro'da, birçok kişinin beklediğinin aksine USB Type-C yerine Lightning portu kullandığı ortaya çıktı. Şirket Avrupa Birliği'nin yasaları gereği iPhone 15 serisinde USB-C'ye geçmek zorunda kalmıştı ancak görünüşe göre Lightning'i çok çabuk öldürmeyecek.

Apple​, iPhone 15​ serisi ile USB-C​'ye geçtikten sonra AirPods Pro'nun şarj kutusunu ve Apple Pencil kalemini de bu teknolojiyle güncelledi. Bu bağlamda şirketin artık Lightning'e tamamen veda etmeyi kararlaştırdığı sanılıyordu ancak bu beklentiler bir nebze de olsa boşa çıkmış durumda.

VİSİON PRO'DA LİGHTNİNG VAR

Zira 19 Ocak'ta ABD'de ön siparişe açılan ve 2 Şubat'ta da satışa sunulması beklenen Apple Vision Pro'nun hâlâ Lightning'e ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı.

Cihaz normal şartlarda USB-C ile şarj edilebilen harici bir pil paketiyle birlikte geliyor. Bununla birlikte, Vision Pro ile pil arasındaki bağlantıysa başlığın ucundaki özel bir konnektör ile gerçekleştiriliyor. Bataryaya bağlanan kablonun ucu ise çıkarılamaz gibi gözükse de, gazeteci Raymond Wong bir iğne ucuyla çıkarılabildiğini keşfetti.

Apple Vision Pro'da herkesi şaşkına çeviren detay - 1. Resim

Ardından kablonun USB-C yerine Lightning özelliğine sahip olduğu gün yüzüne çıkmış oldu. Ayrıca Vision Pro'nun Lightning kablosunun, iPhone 15'ten önceki modellerin kablosuyla karşılaştırıldığında daha büyük ve geniş olduğu da fotoğraflarla belirtildi.

APPLE VİSİON PRO NE KADAR?

Cihazın en düşük modeli olan 256 GB'lık versiyonu, 3,499 dolar fiyat etiketine sahip. bir üst versiyonu olan 512 GB depolamalı model ise 3,699 dolara mâl oluyor. En tepedeki seçenek olan 1 TB'lık modelin fiyatıysa 3,899 dolar olarak belirtiliyor.

Apple Vision Pro'nun bu yıl bitmeden ABD dışında diğer ülkelerde de satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...