Tgrt Haber

Apple'a anavatanında darbe: Satış yasağı getirildi

18 Aralık 2023 19:55 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 19:57
Apple'a anavatanında darbe: Satış yasağı getirildi

Apple ile tıbbi teknoloji şirketi Masimo arasındaki patent anlaşmazlığı teknoloji devinin aleyhine sonuçlandı. Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modelleri Amerika'da satılamayacak.

Apple​, kandaki oksijen seviyesini ölçen sensör teknolojisi etrafında devam eden bir patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch​ Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışını durdurma kararı aldı. Şirket 9to5Mac'e yaptığı açıklamada, bu modellerin ABD'deki satışını bu hafta sonundan itibaren durduracağını belirtti.

APPLE WATCH ABD'DE SATILAMAYACAK

Karar, ekim ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) ocak ayındaki bir hakim kararını onaylamasıyla geldi. Bu, Apple ve tıbbi teknoloji şirketi Masimo arasındaki uzun süren bir patent anlaşmazlığına dayanıyor.

Masimo, Apple Watch modellerinde kullanılan kandaki oksiyen seviyesini ölçme sensörünün kendilerinden kopyalandığını iddia ediyor, bu sebeple de Apple'ı patent ihlali yapmakla suçluyor. ITC, Masimo'nun başvurusu üzerine Apple'ın gerçekten de patent ihlali yaptığına karar verdi ve ekim ayında Apple Watch'un ABD'ye ithalatını yasakladı.

APPLE'I BIDEN BİLE KURTARMADI

9to5Mac'in haberinde, ITC'nin davayı incelemesi üzerine ABD hükümetine gönderdiği ve Biden'ın ITC'nin kararını veto etme yetkisi olmasına rağmen, henüz bu yetkisini kullanmadığı belirtiliyor. Biden yönetiminin 25 Aralık'a kadar kararını vermesi bekleniyor.

ABD'de Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'nin çevrim içi satışları 21 Aralık Perşembe günü itibarıyla durdurulacak. 24 Aralık'tan itibaren ise akıllı saatler, Apple Store'lardan da temin edilemeyecek.

ITC'nin kararı yalnızca, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'nin kandaki oksijen seviyedsini izleme özelliğine sahip olan Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modellerini kapsıyor. Apple kararın Apple Watch SE gibi diğer modelleri etkilemeyeceğini ifade etti.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...