Tgrt Haber

Apple'dan Elon Musk'a jest: Twitter, günler sonra App Store’da ‘X’ oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 11:44 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 11:47
Apple'dan Elon Musk'a jest: Twitter, günler sonra App Store’da ‘X’ oldu

Apple’ın App Store şartlarına göre herhangi bir uygulamanın en az iki harften oluşma zorunluluğu bulunuyordu. Twitter’ın değişen adı ‘X’ için Elon Musk sıkıntı çekse de, sorun günler sonra çözüldü.

Elon Musk​, geçtiğimiz hafta Twitter’ın adını ve logosunu X olarak değiştirdi. Yapılan değişiklik uzun süre gündem olurken, X adı daha sonra iOS​ ve Android cihazlara da gelmeye başladı.

Kısa süre önce App Store’da Twitter​ için bir güncelleme yayınlandı. İPhone’lar artık Twitter yerine X’in yeni adı ve logosunu kullanmaya başlarken, Elon Musk ne yazık ki Twitter’ın adını App Store’dan şartlar gereği kaldıramamıştı. Çükü App Store’da bulunan bir uygulamanın en az iki harf olma zorunluluğu vardı.

ELON MUSK’IN, APP STORE​ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 Konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama olmasa da Apple, Elon Musk’a tolerans sağlamış diyebiliriz. Zira uygulama isminin en az iki harf olma zorunluluğunu yukarıda da bahsetmiştik.

Apple'dan Elon Musk'a jest: Twitter, günler sonra App Store’da ‘X’ oldu

Elon Musk, Twitter’ın neden X’e dönüştürüldüğü ile ilgili, bunun bir yandan ifade özgürlüğünü sağlamak, diğer yandan evrensel bir uygulama olan X'in geliştirilmesini teşvik etmek olduğunu belirtmişti.

Yine başka bir paylaşımında Musk, Twitter'ı ses, video, bilgi, ödeme ve bankacılık hizmetlerini birleştiren ve WeChat kadar her şeye gücü yeten bir uygulama olan "X"e dönüştürmeyi umduğunu söylemişti.

Uygulamaya ek olarak kullanıcılar artık X.com alan adına erişerek de platformu kullanmaya devam edebilir.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...