Tgrt Haber

Apple'dan iPhone 15 kullanıcılarına iyi haber! İki kat artırıldı

21 Şubat 2024 11:17 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 11:19
Apple'dan iPhone 15 kullanıcılarına iyi haber! İki kat artırıldı

Apple, iPhone 15 modellerinin pil ömrü kapasitesini 1.000 döngüden sonra yüzde 80 oranında koruyacak şekilde güncellediğini açıkladı. Daha önce bu oran 500 ile sınırlıydı.

Apple​, iPhone 15​ modelinin pil ömrü kapasitesini güncelledi. Şirket salı günü yaptığı açıklamada, en yeni iPhone'ların herhangi bir yeni donanım veya yazılım güncellemesi gerekmeden 1.000 döngüden sonra orijinal şarj kapasitesinin yüzde 80'ini koruyabildiğini söyledi.

Apple internet sitesinde şimdiye kadar iPhone'ların pil ömrünün 500 döngüden sonra orijinal kapasitesinin yüzde 80'ini koruyacak şekilde tasarlandığını söylüyordu.

İPHONE 15 PİL ÖMRÜ KAPASİTESİ GÜNCELLENDİ

Ancak şirket, 2023 model akıllı telefonlarının (iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro​ ve iPhone 15 Pro Max) uzun vadeli pil sağlığını yeniden test ettikten sonra en az 1.000 döngüden sonra yüzde 80 kapasiteyi koruyabildiklerini tespit ettiğini belirtti.

Apple'dan iPhone 15 kullanıcılarına iyi haber! İki kat artırıldı - 1. Resim

iPhone 15'ten önce piyasaya sürülen iPhone'ların ise pil ömürlerine ilişkin şirketin tahminleri değişmedi. Bununla birlikte iPhone kullanıcılar Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı ve Şarj Etme bölümüne giderek, telefonlarının pil ömrü hakkında bilgi alabilirler.

İdeal pil ömrü için Apple, telefonunuzu mümkün olduğunca 16° ile 22°C arasındaki sıcaklıklarda tutmanızı öneriyor. Ayrıca, doğrudan güneş ışığına çok fazla maruz kalmaktan kaçınmaya çalışırken, telefonunuzu sıcak ortamlarda (35°C veya daha sıcak) şarj etmekten veya bırakmaktan da kaçınmak gerektiğini belirtiyor.

AB DE 'ŞARJ DÖNGÜSÜ' ŞARTINI YÜRÜRLÜĞE KOYUYOR

Haziran 2025'ten itibaren, AB'de faaliyet gösteren akıllı telefon ve tablet üreticilerine enerji verimliliğini, pil ömrünü, toza ve suya karşı korumayı ve kazara düşmeye karşı dayanıklılığı gösteren bir not (A'dan G'ye) verilecek. Sınıfın pil ömrü kısmı, orijinal kapasitelerinin en az yüzde 80'ini korurken en az 800 şarj döngüsü gerektiriyor.

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...