Tgrt Haber

Apple'dan iPhone'a 'güvenlik' neşteri! iOS 17.0.1 yayınlandı

22 Eylül 2023 10:31 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 10:32
Apple'dan iPhone'a 'güvenlik' neşteri! iOS 17.0.1 yayınlandı

Apple, iPhone akıllı telefonları için iOS 17.0.1 güncellemesini yayınladı. iPhone 15 özelinde de iOS 17.0.2 sürümünü sundu. Her iki güncelleme de iPhone'a yeni bir özellik getirmezken, iOS işletim sistemindeki güvenlik açıklarını düzeltmeye odaklanıyor.

Apple​, iOS 17​ işletim sistemini resmi olarak yayınladıktan sadece üç gün sonra, önemli güvenlik açıklarını gidermek amacıyla iOS 17.0.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, özellikle aktif olarak kötü amaçlı yazılımların hedefi haline gelmiş üç güvenlik açığını düzeltiyor.

Apple, bu güncelleme ile ilgili olarak 'güvenlik' sayfasında paylaştığı detaylarda, söz konusu açıkların daha önceki iOS 16.7 sürümü ile yama almasına rağmen, iOS 17.0.1 ile daha fazla güvenlik önlemi getirildiği bilgisini paylaştı.

İOS 17.0.1 İLE KAPATILAN AÇIKLAR

Apple tarafından kapatılan güvenlik açıkları​ şu şekilde duyuruldu:

  • Çekirdek Açığı: Birincisi, iOS işletim sisteminin çekirğindeki bir açıktı. Bu açık, kötü niyetli saldırganların sisteme erişim sağlamasına olanak tanıyordu.
  • İmza Doğrulama Sorunu: İkincisi, imza doğrulama sorununu atlayan bir güvenlik açığıydı. Bu, sahte veya zararlı uygulamaların cihaza yüklenmesine neden olabiliyordu.
  • WebKit GüvenlikAçığı: Üçüncüsü, WebKit tabanlı bir tarayıcıda bulunan bir güvenlik açığıydı. Bu açık, kötü amaçlı yazılımların kullanıcıların cihazları üzerinde keyfi kod çalıştırmasına izin veriyordu.

Bu güvenlik açıkları, kullanıcıların cihazlarını potansiyel tehlikelere karşı koruma altına almak amacıyla Apple tarafından tespit edildi ve iOS 17.0.1 güncellemesiyle düzeltildi. Ayrıca iPhone 15​ için iOS 17.0.2 adlı ayrı bir sürüm de yayınlandı.

Apple, kullanıcılarının güvenliklerini en üst düzeye çıkarmak için bu güncellemenin mutlaka yüklenmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus var: Bu güncellemeyi yüklemek ve ardından bir yedekten geri yüklemek istiyorsanız, iPhone 15 / 15 Pro'yu önce iOS 17.0.1'e güncellemeniz gerekiyor.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...