Tgrt Haber

Apple'dan iPhone'lara yeni güncelleme: iOS 17.1 beta 3 çıktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors.com
10 Ekim 2023 20:43 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 00:15
Apple'dan iPhone'lara yeni güncelleme: iOS 17.1 beta 3 çıktı

ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone akıllı telefonları için iOS 17.1 beta 3 güncellemesini piyasaya sürdü. Yeni iOS güncellemesinde, iOS 17 ile çıkmayan bazı özellikler bulunuyor. Bir de iPhone 12'ler için özel bir iyileştirme mevcut.

Geçen hafta iOS 17.1 beta​ 2'yi duyuran Apple​, bugün iOS 17.1 beta 3 güncellemesi ile karşımıza çıktı. Apple'ın beta test programına kayıtlı olan geliştiriciler, yeni güncellemeyi yükleyerek iOS 17.1'deki özellikleri deneyimleyebilecekler.

İOS 17.1 BETA 3 ÇIKTI

Apple'ın web sitesindeki bilgiye göre yeni iPhone güncellemesiyle pek çok hata giderildi. WatchOS 10.1 çalıştıran bir Apple Watch, iOS 17.0 çalıştıran bir iPhone ile eşleştirildiğinde (veya watchOS 10.0, iOS 17.1 ile eşleştirildiğinde) güç tüketiminde artış yaşanmasına yol açan bir sorun düzeltildi.

Uzak widget'ların, uyumsuz iOS ve macOS sürümlerinde boş görüntülenmesine sebep olan bir problem de giderildi.

'İPHONE 12' DOKUNUŞU

Fransa'daki kullanıcılar için, iOS 17.1 sürümünde iPhone 12​ modeline yönelik bir güncelleme bulunuyor. Apple'a göre güncellemenin amacı, aygıt sabit bir yüzeyde vücut dışı bir ortamdayken daha az güç iletilmesini gerekli kılan, Fransa'nın özel test protokolüne uyum sağlamak.

Geçen ay Fransa'nın düzenleme kurumu ANFR, iPhone 12'nin gereğinden fazla radyasyon yaydığını tespit ettiklerini belirterek, ülke çapındaki satışını yasaklamıştı. Apple da telefonun uluslararası bağımsız kuruluşlarca test edilip onaylandığını iddia etmesine rağmen yasaktan kaçamamış ve bir güncelleme yayınlayarak sorunu çözeceğini açıklamıştı.

Bu arada iOS 17.1 beta 3 ile birlikte Apple watchOS, macOS ve tvOS işletim sistemleri için de yeni beta sürümlerini piyasaya sürdü.

Geliştiriciler, bu yeni beta sürümlerine erişmek için Ayarlar uygulamasını kullanarak Yazılım Güncelleme bölümüne gidip "Beta Güncellemeleri" seçeneğini etkinleştirebilirler. Ancak unutmayın ki beta sürümlerini indirip yüklemek için bir geliştirici hesabına ihtiyacınız olacak.

Kaynak: MacRumors.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...