Tgrt Haber

Apple’dan İsrail-Hamas geriliminin ortasında dikkat çeken hamle

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Insider
02 Kasım 2023 21:31 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 21:33
Apple’dan İsrail-Hamas geriliminin ortasında dikkat çeken hamle

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim devam ederken Apple ilginç bir adım attı. Teknoloji devi hem Müslüman hem de Yahudi çalışanlarının kanallarını kapattırdı.

Dünya, İsrail ile Hamas​ arasındaki gerilimle çalkalanıyor. Bu savaş için henüz ateşkes​ sağlanmazken çatışmalar​ ise günden güne büyümeye devam ediyor. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken teknoloji devi Apple’dan da ilginç bir hamle geldi. Şirketin hem Yahudi hem de Müslüman çalışanlarının yönettiği mesajlaşma kanalları kapattırıldı.

APPLE​, ÇALIŞANLARININ MESAJLAŞMA KANALLARINI KAPATTIRDI

Insider’ın haberine göre; Apple’ın Müslüman çalışan grubunun lideri, “Bugün sizinle paylaşacağımız çok önemli bir güncelleme var. Geri bildirimlerinizi gördük. Hep birlikte ileriye dönük tek sürdürülebilir yolun Müslüman Slack kanalını kısa süreliğine duraklatmak olduğuna karar verdik. Yahudi Slack kanalı da aynısını yapacak” açıklamasında bulundu.

Bilmeyenler için Slack, tıpkı diğer mesajlaşma uygulamaları gibi grup veya topluluklar arasında iletişim için köprü görevi görüyor. 

Çalışanların karardan memnun olmayabileceği belirtilirken, “Bu eylemi, acı verici ve trajik bir dönemde topluluklarımıza saygılı bir ortam sağlamak için gerçekleştiriyoruz. Bunun topluluğa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda geldiğini biliyoruz” diye yazıldı.

Öte yandan Apple’ın CEO’su Cook, çalışanlarına 9 Ekim’de gönderdiği bir e-postada “Birçoğunuz gibi ben de İsrail’deki korkunç saldırılardan ve bölgeden gelen trajik haberlerden dolayı yıkıldım. Kalbim mağdurlarla, sevdiklerini kaybedenlerle ve bu şiddet sonucu acı çeken tüm masum insanlarla birlikte.” ifadelerine yer vermişti.

Bu gelişme sosyal medyada eleştirilirken çalışanların ise karardan memnun olmadığı bildirildi. “Bu eylemi, acı verici ve trajik bir dönemde topluluklarımıza saygılı bir ortam sağlamak için gerçekleştiriyoruz. Bunun topluluğa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda geldiğini biliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...