Tgrt Haber

Apple'dan MacBook'lar için ilginç patent! Çok tartışılan özellik geri mi geliyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Şubat 2024 09:48 - Güncelleme : 10 Şubat 2024 09:48
Apple'dan MacBook'lar için ilginç patent! Çok tartışılan özellik geri mi geliyor?

Apple'ın yeni bir patent başvurusu kafalarda soru işaretine neden oldu. Görünüşe göre teknoloji devi, MacBook Pro'lara yeniden Apple Pencil deneyimini getirmeye hazırlanıyor.

Yeni bir patent​, özellikle MacBook​ bekleyen kullanıcılar tarafında soru işaretlerine neden oldu. Uzun zamandır tartışma konusu olan Apple Pencil, MacBook Pro'lar için yeniden gündeme geldi.

Patent başvurusu, Apple Pencil'ı MacBook'un kasasının içine, klavyenin üzerine yerleştiren ve çift işlevli gibi görünen gelişmiş bir kalem tutucu içeriyor.

APPLE PENCİL BU KEZ GELİYOR OLABİLİR

Kalem yuvasında olduğu zaman, Touch Bar gibi kenarlarında kapasitif düğmeler bulunuyor. Bu düğmeler, MacOS​'un çeşitli işlevlerini ayarlamak ve kullanıcıya ilgili bilgileri göstermek için kullanılıyor. Kalem yuvasından çıkarıldığında ise, dokunmatik ekranda not almak veya sanat yapmak için normal bir kalem gibi çalışıyor. Patent başvurusunda ayrıca, sihirli değnek gibi kablosuz bir kullanım da söz konusu.

Patently Apple, kalemin MacBook'un dönme hareketini algılamasını sağlayan bir dizi sensöre sahip olduğunu ve bu sensörlerin fare kaydırma tekerleği, ses kontrol cihazı ya da ekrandaki metin giriş konumunu kontrol etmek için kullanılabileceğini belirtiyor.

Apple'dan MacBook'lar için ilginç patent! Çok tartışılan özellik geri mi geliyor? - 1. Resim

Öte yandan Forbes'tan Ewan Spence'a göre, patentin iPad'ler için mevcut Apple Pencil'a kıyasla çok daha gelişmiş özelliklere sahip olması, bunun yakın zamanda MacBook'larda görülebilecek bir tüketici ürününden ziyade gelecekteki potansiyel planları gizlemek için kurumsal bir taktik olduğunu düşündürüyor. Spence ayrıca Apple'ın son güncellemelerde MacBook ve iPad arasındaki çalışma deneyimlerini uyumlu hale getirme taktikleri göz önüne alındığında, MacBook'a Apple Pencil getirme kararının uzak bir ihtimal olmadığını belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...