Tgrt Haber

Apple'dan sevindiren iPhone 15 kararı: Kamera farkı ortadan kalkacak!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
15 May 2023 11:08 - Güncelleme : 15 May 2023 11:08
Apple'dan sevindiren iPhone 15 kararı: Kamera farkı ortadan kalkacak!

Apple'ın yaklaşan yeni iPhone'ları hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı. Buna göre iPhone 15 ile 15 Pro aynı kamera donanımına sahip olacak. Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan iPhone 14 serisinde 48 Megapiksel ana kamera yalnızca Pro modellerde bulunuyordu.

Eylül ayına yaklaştıkça iPhone 15 serisiyle ilgili haberler çoğalıyor. Son olarak yeni akıllı telefonların kameraları hakkında önemli bir sızıntı paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya çıkan iPhone 14​'te 12 Megapiksel ana kamera​ bulunurken, iPhone 14 Pro'da 48 Megapiksel ana kamera yer alıyor. Apple​ bu farkı Pro serisini daha fazla ön plana çıkarmak için yapıyor. Ancak gelen son haberlere göre iPhone 15'te aynı stratejiyi izlemeyebilir.

İPHONE 15 SERİSİNE 48 MEGAPİKSEL DOPİNGİ

Ünlü analiz Jeff Pu'ya göre hem iPhone 15 hem de iPhone 15 Pro'da 48 Megapiksel ana kamera yer alacak. Böylece Apple telefonlar arasındaki kamera farkını tamamen kapatmış olacak.

Apple'dan sevindiren iPhone 15 kararı: Kamera farkı ortadan kalkacak!

Üstelik söylentiler sadece bununla sınırlı değil. Jeff Pu, iPhone 15'te kullanılacak 48 Megapiksel sensörün iPhone 14 Pro'dakinden bile daha gelişmiş görüntü kalitesine sahip olduğunu ve daha fazla ışık yakalayabildiğini belirtti. Pu ayrıca iPhone 15 ve 15 Plus'un üretiminde gecikmeler olabileceğini de söyledi.

USB-C DEVRİ

Avrupa Birliği'nin 'tek tip şarj cihazı' düzenlemesi Aralık 2024'te yürürlüğe girecek. Apple buna şimdiden uyum sağlamak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda iPhone 15 serisi ile birlikte Lightning'e veda edileceği ve telefonların USB-C portuyla geleceği tahmin ediliyor.

Tabii bu noktada endişeler de mevcut. Örneğin Apple'ın USB-C portunun yalnızca "Made for iPhone" standardına uyum sağlayan kablolar ile kullanılmasına izin vereceği belirtiliyor. Avrupa Birliği ise buna karşı. Yetkili isimler böyle bir durumda iPhone'un Avrupa'da satışına izin verilmeyeceğini söylüyor.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...