Tgrt Haber

Apple'dan sürpriz telefon: iPhone FE özellikleri nasıl olacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: CNN Türk
13 May 2023 12:30 - Güncelleme : 13 May 2023 12:30
Apple'dan sürpriz telefon: iPhone FE özellikleri nasıl olacak?

Apple'ın uygun fiyatlı iPhone SE serisini rafa kaldırmayı düşündüğü ortaya çıktı. Yerine gelecek iPhone FE serisi ile ilgili detaylar yavaş yavaş belli oluyor. İlk modeli bu sene tanıtılması beklenen FE, Apple'ın kullanıcılardaki bütçe dostu telefon ihtiyacını gidermekten vazgeçmeyeceğinin de göstergesi.

Amiral gemisi iPhone​ modelleri Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde bile pahalı hale geldiğinden herkes alamıyor. Apple​ bu soruna çözüm olarak 'iPhone SE' adlı standart iPhone özelliklerinin kırpılmış haline sahip olan uygun fiyatlı seri geliştirmişti.

İlk iPhone Special Edition 2016'da, ikincisi 2020'de ve üçüncü nesli de 2022'de piyasaya sürüldü. En geç 2025'e kadar 'iPhone SE 4' beklenirken, ABD'li teknoloji devinin SE takısını atacağı ve iPhone FE serisiyle kullanıcıların karşısına çıkacağı ortaya çıktı. İddia tanınmış Apple analisti Ming-Chi Kuo​'dan geldi.

BU YIL İPHONE FE TANITILABİLİR

Ming-Chi Kuo'ya göre Apple hem bu yıl hem de 2024'te olmak üzere iki yeni iPhone FE modeli tanıtacak.

Üstelik cihazın detayları da belli olmaya başladı. Bu yıl satışa sunulacak olan modelin 6,7 inç ekran ve 4 GB RAM ile gelmesi bekleniyor. Önümüzdeki sene piyasaya sürülecek olan model ise 6 GB RAM'e sahip olacak.

Apple'dan sürpriz telefon: iPhone FE özellikleri nasıl olacak?

Tasarımın iPhone XR'nin köşeli haline benzeyeceği tahmin ediliyor. Kuo ayrıca iPhone FE modelinin Apple'ın A15 Bionic işlemcisiyle donatılacağını öne sürdü. A15 Bionic; iPhone 13 ve 13 Pro, iPhone SE 3 ve iPhone 14/14 Plus cihazlarında da kullanılıyor. iPhone 14 Pro'da ise A16 Bionic bulunmakta.

TEK KAMERA VE ÇENTİK

Yeni iPhone FE uygun fiyatlı olması için tek kamera ile gelecek. Ön tarafında ince bir çentik de bulunacak, ancak iPhone 14 Pro ve Pro Max gibi Dynamic Island'a sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

İPHONE FE FİYATI NE KADAR?

Sızdırılan bilgiye göre iPhone FE, 300 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. En yeni iPhone SE şu anda 429 dolardan başlıyor. İddia doğru çıkarsa iPhone FE'nin Türkiye fiyatı vergiler hariç 10 bin TL'nin altında olabilir, vergilerle birlikte bu sınırı aşacaktır.

Kaynak: Ming-Chi Kuo

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: CNN Türk
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...