Tgrt Haber

Apple'dan tartışmalı karar: Sosyal medya üzerinden destek sunmayacak!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
01 Eylül 2023 13:28 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 13:28
Apple'dan tartışmalı karar: Sosyal medya üzerinden destek sunmayacak!

Teknoloji devi Apple, sosyal medya üzerinden müşterilerine destek vermeyi bırakıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre şirket Ekim ayından itibaren artık sadece telefon ile uzaktan destek sağlayacak. Peki Apple neden bu kararı alıyor?

Teknoloji devi Apple​, Twitter​, YouTube​ ve Apple Destek Topluluğu web sitesi üzerinden müşteri desteği sağlayan sosyal medya danışmanı rollerini kaldırmayı planladığı ortaya çıktı. Çeşitli kaynaklara göre, bu değişiklikle birlikte müşteriler, bu platformlarda Apple çalışanlarından destek alamayacaklar. 

MacRumors'un haberine göre, 1 Ekim itibarıyla, @AppleSupport Twitter hesabı, doğrudan mesaj gönderen müşterilere insan cevabı vermek yerine, Apple ile iletişime geçebilecekleri diğer yolları anlatan otomatik yanıtlar sağlayacak.

Ayrıca, YouTube'da Apple Destek kanalında yayınlanan videoların yorum bölümünde artık Apple'dan teknik destek alınması mümkün olmayacak ve Apple Destek Topluluğu için ücretli Topluluk Uzmanı rolü de sona erecek.

APPLE TELEFONLA DESTEĞE GEÇİŞ YAPIYOR

Apple'ın etkilenecek olan çalışanlara şirket içinde telefon tabanlı destek rolüne geçme seçeneği sunduğu, ancak bazı danışmanların bu geçişi yapamayacakları veya yapmak istemeyecekleri için zorlanacağı belirtildi. Öte yandan şirketin, çalışanlarının başka bir sohbet tabanlı destek rolüne geçiş yapmasına izin vermediği, bu da bazı sosyal medya ekibi üyeleri arasında memnuniyetsizliğe neden olduğu kaydedildi.

Söylendiği kadarıyla Apple, çalışanlarını telefon desteği sağlama konusunda kapsamlı bir eğitim sürecinden geçirecek. Bu sürecin tamamlanmasının ardındanı, geçişin Kasım ayına kadar sona ermesinin hedeflendiği aktarıldı. Telefonla çalışmak istemeyen çalışanlar için ise başka bir seçenek bulunmuyor.

Apple'ın bu değişikliği müşterilerin çoğunluğunun telefon tabanlı destek hizmetini tercih etmesiyle gerekçelendirdiği kaydedilirken, bu kararın Apple'ın sosyal medya destek ekibi üyeleri arasında bazı memnuniyetsizliklere yol açtığı da kaynaklar tarafından sızdırılan bilgilerde yer alıyor.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...