Tgrt Haber

Apple'dan zam üstüne zam: App Store ücretleri arttı!

11 Temmuz 2023 11:25 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 11:27
Apple'dan zam üstüne zam: App Store ücretleri arttı!

KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasından sonra Türkiye'deki iPhone fiyatlarını artıran Apple, şimdi de App Store ücretlerine zam yapacağını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı kararıyla KDV​'nin artırılması, gıdadan elektroniğe, otomotivden ilaçlara kadar pek çok sektörden ürünlere zam gelmesine neden oldu.

Apple​ Türkiye, dün itibarıyla iPhone​ başta olmak üzere tüm ürünlerine zam yapmıştı ve ülkemizde satılan en pahalı iPhone'un fiyatı 87 bin 457 TL seviyesine yükselmişti. Fakat şirket bununla da yetinmedi ve bu sefer de uygulama mağazası olan App Store​'a zam yapacağını duyurdu.

UYGULAMA VE OYUNLAR DA ZAMDAN NASİBİNİ ALACAK

Apple, 25 Temmuz tarihinde Mısır, Nijerya, Tanzanya ve Türkiye'deki App Store mağazasında uygulamaların ve uygulama içi satın almaların fiyatlarını güncelleyeceğini açıkladı. Bu güncelleme, otomatik yenilenebilir abonelikler dışında uygulama fiyatlarının önemli ölçüde artacağı anlamına geliyor.

Şirket, fiyat politikasındaki bu değişikliğin sebebini ise şöyle açıkladı:

  • Mısır’da %14 oranında bir değer katma vergisi (KDV) tanıtılacak,
  • Tanzanya’da %18 oranında bir KDV ve %2 oranında bir dijital hizmet vergisi tanıtılacak,
  • Türkiye’de KDV oranı %18’den %20’ye yükseltilecektir.

Katma Değer Vergisi (KDV), sadece telefon, bilgisayar, kıyafet ve benzeri fiziksel ürünlerden alınmıyor. Aynı zamanda tüketicilerin dijital harcamalarına da yansıtılıyor. 

App Store'dan satın aldığınız bir mobil uygulama veya oyunun ücretine önceden yüzde 18 KDV yansıtılırken, artık yüzde 20 vergi alınacak. Bu durum, App Store'daki uygulamaların da zamlanmasına sebep olacak.

İCLOUD​'A DA ZAM GELDİ

iCloud'da önceden 6,49 TL'ye sunulan 50 GB'lık depolama alanı artık aylık 12,99 TL'ye kullanılabilir hale geldi. Aynı şekilde, 200 GB'lık depolama alanı için istenen fiyat 19,99 TL'den 39,99 TL'ye, 2 TB'lık depolama alanı ise 64,99 TL'den 129,99 TL'ye çıkarıldı.

iCloud Plus'a abone olmak için iPhone, iPad veya Mac'te Ayarlar uygulamasını açabilir "iCloud" bölümünde bulunan "iCloud+'a Yükselt" seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: SDN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...