Tgrt Haber

Apple'ı tedirgin edecek cihaz: Google Pixel Tablet tanıtıldı! İşte özellikleri

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
11 May 2023 10:42 - Güncelleme : 11 May 2023 11:32
Apple'ı tedirgin edecek cihaz: Google Pixel Tablet tanıtıldı! İşte özellikleri
google pixel tablet,pixel tablet özellikleri,teknoloji

Google dün gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde Pixel Tablet modelini piyasaya sürdü. Şirketin ilk Android tableti olma özelliği taşıyan cihaz, teknik özellikleri ile tam bir iPad rakibi olacak. İşte Pixel Tablet özellikleri ve fiyatı hakkında tüm merak edilenler...

Google Pixel Tablet özellikleri arasında, birlikte verilen Şarj Hoparlör Yuvası dikkat çekiyor. Bu aksesuar ile kullanıldığında Pixel, Google Nest ile aynı işlevi gören bir akıllı ekrana dönüşüyor.

Tablet yuvaya yerleştirildiğinde Hub Modu aktifleşiyor ve bu sayede hem cihazı şarj ediyor hem de dahili hoparlörlerden daha güçlü bir ses sistemi görevi görüyor. Hub Modu ayrıca dijital fotoğraf çerçevesi işlevi, tabletin kilidini açmadan Google Asistan'ı kullanma ve akıllı ev kontrolleri gibi ek özellikler kazandırıyor.

PİXEL TABLET NELER SUNUYOR?

Google Pixel Tablet gücünü Tensor G2 işlemcisinden alırken, 8 GB RAM ve 128/256 GB dahili depolama seçenekleriyle geliyor. Performans testlerine göre Tensor G2, Snapdragon 8 Gen 2 kadar güçlüdeğil. Ancak yine de günlük kullanımda fazlasıyla yeterli performans gösterebiliyor.

10.95 inçlik 2560 x 1600 çözünürlüklü 16:10 en-boy oranına sahip LCD ekranla donatılan Pixel Tablet, 500 nit parlaklık sunuyor. Bununla birlikte Google tarafından kutuda verilmese de, USI 2.0 standardını destekleyen herhangi bir dokunmatik kalemle kullanılabiliyor.

Apple'ı tedirgin edecek cihaz: Google Pixel Tablet tanıtıldı! İşte özellikleri

Malzeme kalitesine bakıldığında, Pixel Tablet porselenden esinlenen bir alüminyum çerçeve ve nano-seramik bir kaplamaya sahip. Arka tarafta Şarj Hoparlör Yuvası için dört pimli bir konektör, üstte parmak izi sensörü destekli güç düğmesi ve ses açma / kapama tuşları, solda da USB-C bağlantı noktası yer alıyor.

Pixel Tablet 7.020 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Rakipleriyle karşılaştırıldığında bir tık düşük olduğu söylenebilir. Samsung Galaxy Tab S8'de 8.000 mAh, OnePlus Pad modelinde ise 9.510 mAh batarya yer alıyor. Ayrıca cihazın 15W ile şarj olduğunu, kablosuz şarjı ise desteklemediğini belirtmekte fayda var.

PİXEL TABLET ÖZELLİKLERİ

  • Ekran: 10.95 inç, 2560 x 1600 piksel, 16:10, LCD, 500 nit, 276 ppi, 60 Hz yenileme hızı
  • İşlemci: Google Tensor G2
  • Depolama ve RAM: 8 GB RAM, 128 GB veya 256 GB UFS 3.1dahili hafıza
  • Pil: 7.020 mAh, 15W şarj, kablosuz şarj yok, USB-C
  • Güvenlik: Parmak izi
  • Kameralar: Her ikisi de 8 Megapiksel arka ve ön kamera
  • Bağlantı: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2

PİXEL TABLET FİYATI

Google Pixel Tablet fiyatı 499 dolar olarak açıklandı. Pixel serisi ülkemizde resmi olarak satılmadığından Türkiye'ye gelmeyecektir. Yurt dışında ön siparişleri başladı.

Kaynak: Android Authority

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...