Tgrt Haber

Apple'ın iPhone 15 satışlarını grev vurdu: 'Maaş artışlarını kabul etmiyor'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Insider
20 Eylül 2023 13:42 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 13:43
Apple'ın iPhone 15 satışlarını grev vurdu: 'Maaş artışlarını kabul etmiyor'

Fransa'daki Apple Store çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin karşılanmadığını ve enflasyonu dengelemek amacıyla öngörülen yüzde 7'lik maaş artışının Apple tarafından kabul edilmediğini belirterek, iPhone 15'in satışa çıkacağı günde greve gitme kararı aldı.

ABD'li teknoloji devi Apple​'ın yeni iPhone 15​ serisi 22 Eylül'de dünya genelinde satışa çıkacak. Ancak iPhone üreticisi Avrupa'daki çalışanları ile maaş konusunda müzakerelere devam ederken, Apple Store çalışanları grev​ kararı aldı.

Fransa​'nın dört bir yanındaki Apple Store çalışanları, iPhone 15'in 22 Eylül'deki satışı öncesinde ücret artışı taleplerinin karşılanmaması nedeniyle greve gidecek.

APPLE YÜZDE 4,5 TEKLİF ETTİ, ÇALIŞANLAR DAHA FAZLASINI İSTİYOR

Bloomberg'in aktardığına göre ülkedeki CGT, Unsa, CFDT ve CFTC gibi sendikaların üyeleri, Apple'ın Avrupa'daki enflasyonist ortamı dengelemek amacıyla önerilen yüzde 7'lik maaş artışını kabul etmediğini iddia ediyor ve teklif edilen yüzde 4,5'in yeterli olmadığını savunuyorlar.

Apple'ın Paris Opera mağazası önünde 22 Eylül Cuma günü bir gösteri düzenlenecek. Ancak bu gösteriyle sınırlı kalmayacak. Fransa genelindeki Apple Store'larda da çeşitli protesto eylemleri gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bazı çalışanlar her iki günde 1 saat süreyle iş bırakma eylemi de yapacaklar.

Grev kararı alan sendikalar, sosyal medya platformu X'ten yaptıkları açıklamada, yönetimin çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara karşı kayıtsız kaldığını ve bu nedenle grevin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor. Öte yandan Apple Store'ların yoğun talep görmesi beklenen bu günlerde yaşanacak grevin iPhone 15 satışlarını da gölgeleyebileceği düşünülüyor.

2022'de Avustralya'daki Apple çalışanları da ücret müzakerelerinin bir sonuca varamaması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin karşılanmaması sebebiyle grev kararı almıştı.

Kaynak: Apple Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...